Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 4. 2023,
20.06

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,88

7

Vojna v Ukrajini hekerji

Natisni članek

Sreda, 5. 4. 2023, 20.06

1 leto, 3 mesece

Ukrajinski hekerji ponagajali Putinovemu podporniku: namesto dronov naročili spolne igrače

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,88

7

Ukrajinski aktivisti so vdrli v spletni račun ruskega vojaškega prostovoljca, namenjen kupovanju brezpilotnih letal za rusko vojsko, in kupili za 22 tisoč evrov spolnih igrač, piše Politico. 

Skupina ukrajinskih hekerjev Cyber Resistance je vdrla v AliExpressov račun Putinovega podpornika Mihaila Lučina, prijatelja pred kratkim ubitega proruskega vojaškega blogerja Vladlena Tatarskega. Lučin je zbiral denar za nakup brezpilotnih letal za ruske vojake v Ukrajini.

"Je vojni zločinec, prostovoljec in bloger, zdaj pa tudi ponosni lastnik vibratorjev," so hekerji zapisali v izjavi, ob kateri so objavili posnetek zaslona, iz katerega je razvidno, da so dobrih 22 tisoč evrov z Lučinovega računa zapravili za spolne igrače.

Lučin je potrdil, da so mu ukrajinski hekerji vdrli v bančni račun, a naj bi mu uspelo večino denarja dobiti nazaj. Medtem skupina hekerjev trdi, da Lučin laže in da mu denarja niso vrnili. Na to nakazuje tudi njegova objava na Telegramu, kjer je zapisal, da bo v Rusiji odprl erotično trgovino in kupil še več dronov, kot je bilo prvotno načrtovano.

Novice V eksploziji v baru v Sankt Peterburgu umrl znan ruski vojaški bloger #video #foto
Ne spreglejte