SiolNET. Novice Svet
0,48

termometer

  • Messenger
  • Messenger
če bo spoznan za krivega, mu grozi do 15 let zapora

Srbskega učitelja igre obtožili posilstva

0,48

termometer

Miroslav Aleksić
Beograjsko tožilstvo je v sredo proti srbskemu učitelju igre Miroslavu Aleksiću vložilo obtožnico zaradi posilstva in drugih nedovoljenih spolnih dejanj. Foto: zajem zaslona/YouTube

Beograjsko tožilstvo je v sredo proti srbskemu učitelju igre Miroslavu Aleksiću vložilo obtožnico zaradi posilstva in drugih nedovoljenih spolnih dejanj. Sodišče mu je danes pripor, v katerem je od januarja, podaljšalo za 30 dni. Igralka Milena Radulović, ki je spregovorila prva, je v odzivu sporočila, da je pričakovala obtožnico.

Miroslav Aleksić Trendi V Beogradu aretirali priznanega učitelja igre, zlorabljal naj bi učenke

Tožilstvo je lastnika in vodjo beograjske igralske šole Stvar srca v štirih točkah obtožilo posilstva, v petih pa nedovoljenih spolnih dejanj. Navedlo je, da je dejanja storil na škodo sedmih oseb. Prijavo jih je sicer vložilo devet.

Če bo spoznan za krivega, mu grozi 15 let zapora

Obtožnico, na katero se lahko Aleksić še pritoži, mora potrditi še pristojno sodišče. To je danes zanj pripor, v katerem je od 16. januarja, podaljšalo še za 30 dni. Če bo spoznan za krivega, mu grozi do 15 let zapora, navajajo tuje tiskovne agencije.

Branko Đurić Đuro Trendi Đuro posnel skladbo v podporo zlorabljenim igralkam

Radulovićeva je pričakovala obtožnico

Igralka Milena Radulović, ki je sprožila val obtožb Aleksića, je v odzivu dejala, da je pričakovala vložitev obtožnice in da bo njena vsebina takšna. Dodala je, da se je od dne, ko je javno spregovorila, in ko so nato spregovorila še druga dekleta, zavedala, da ravnajo pravilno.

68-letni obdolženec je sicer filmski režiser, producent, scenarist, igralec in pedagog, ki je v javnosti užival velik ugled, v njegovi igralski šoli pa se je šolalo več kot 3000 mladih.

Mia Skrbinac Novice Slovenska igralka Mia Skrbinac o spolnem nadlegovanju profesorja: Čakal me je pred vrati toalete AGRFT Novice Še ena prijava spolnega nadlegovanja na AGRFT Mia Skrbinac Novice Dekan AGRFT: Prijave še nismo dobili Mia Skrbinac Novice AGRFT v bran Mii Skrbinac: "Mia, čestitke za pogum!" Igor Pribac Novice Pribac v težavah zaradi očitkov študentk

Igralke so bile po izpovedih deležne velike podpore javnosti, dogajanje pa je kmalu prešlo srbske meje, saj so o podobnih dogodkih začele poročati tudi igralke iz Slovenije, Hrvaške in BiH.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin