Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 12. 2020,
11.09

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,14

11

Natisni članek

ameriške volitve protesti shod Donald Trump

Nedelja, 13. 12. 2020, 11.09

3 leta, 4 mesece

Trumpovi podporniki vztrajajo, na shodu prišlo do spopadov #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,14

11

V več ameriških mestih so v soboto potekali shodi podpornikov ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki si prizadeva razveljaviti izide novembrskih volitev, na katerih je zmagal Joe Biden. V Washingtonu so se protestniki spopadli z nasprotniki Trumpa, zaradi vbodnih ran so reševalci hospitalizirali štiri ljudi.

V Washingtonu, kjer se je zbralo več tisoč podpornikov odhajajočega ameriškega predsednika Donalda Trumpa, so zaradi vbodnih ran hospitalizirali štiri ljudi, ki imajo hude poškodbe, aretirali pa so 23 ljudi, piše STA. Trumpovim podpornikom se je na shodu pridružilo tudi okoli 200 pripadnikov skrajno desničarske skupine Proud Boys. Policija je sporočila, da je v spopadih prišlo do streljanja, osumljenca pa so pridržali.

Koronavirus na Hrvaškem
Novice Hrvaška: več kot tri tisoč novih okužb, umrlo še 78 bolnikov s covid-18

V Washingtonu protestiralo na tisoče Trumpovih podpornikov

Na tisoče protestnikov z rdečimi kapami, ki povečini kljub epidemiji niso nosili mask, je v soboto napolnilo ulice Washingtona, da bi podprli Trumpa. Ta je v soboto napadel ameriško vrhovno sodišče, ki je zavrnilo tožbo Teksasa proti izidom predsedniških volitev v Wisconsinu, Michiganu, Georgii in Pensilvaniji.

Na tisoče protestnikov z rdečimi kapami, ki povečini kljub epidemiji niso nosili mask, je v soboto napolnilo ulice Washingtona, da bi podprli Trumpa. | Foto: Reuters Na tisoče protestnikov z rdečimi kapami, ki povečini kljub epidemiji niso nosili mask, je v soboto napolnilo ulice Washingtona, da bi podprli Trumpa. Foto: Reuters

Trump je na Twitterju izrazil presenečenje nad shodom podpornikov, ki je bil sicer napovedan že pred več tedni. Shodi Trumpovih podpornikov, ki vztrajajo, da so bile novembrske predsedniške volitve prevara, so potekali tudi v številnih mestih v Georgii, Michiganu, Wisconsinu, Nevadi in Arizoni, kjer je Trumpova kampanja neuspešno izpodbijala rezultate volitev, piše STA.

Ne spreglejte