SiolNET. Novice Svet
9,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Trumpov predlog za gašenje notredamske katedrale - kaj so mu odgovorili Francozi? #foto #video

9,13

termometer

"Grozno je gledati požar v notredamski katedrali v Parizu. Morda bi lahko za gašenje uporabili letala za gašenje požarov. Potrebno je hitro ukrepanje!" To je kmalu po včerajšnjem izbruhu požara tvitnil ameriški predsednik Donald Trump. Kaj mu odgovarjajo Francozi?

Notre Dame Novice Poglejte, kako je videti notranjost Notre-Dame po požaru #video #foto

Letala niso primerna

Francoski medij Le Figaro je predlog označil za prenagljen. Trumpovemu tvitu je sledil hiter odziv francoske civilne zaščite, ki je v nekaj tvitih pojasnila naslednje: "Izrekamo polno podporo pariškim gasilcem pri gašenju dramatičnega požara v katedrali Notre-Dame. V uporabi so vsa razpoložljiva sredstva, z izjemo letal canadair, ki so tehnično neprimerna za gašenje tovrstnih požarov. Zračno gašenje bi lahko vodilo v zrušenje stavbe in povzročilo dodatno škodo na okoliških stavbah."

Čeprav tviti niso bili odgovor na tvit ameriškega predsednika, je glede na vsebino jasno, da so se Francozi z njimi odzivali prav na Trumpov predlog. 

"Obžalovanje." "Katastrofa." "Naša drama."  "Naša dama v solzah."

"Katastrofa," piše na naslovnici časopisa Le Figaro. | Foto: LeFigaro.fr "Katastrofa," piše na naslovnici časopisa Le Figaro. Foto: LeFigaro.fr Požar je pristal na naslovnicah številnih pomembnih časopisov, kot so francoski Le Figaro, Le Parisien, Liberation, La Nouvelle Republique, španski El Pais, britanski The Times. 

Francoski Le Figaro poroča, da je bil poleg Trumpovega tvita zanimiv tudi odziv ameriške televizijske hiše Fox News. Voditeljica Harris Faulkner je v prvi novici o požaru dejala, da je vzrok za požar napad na krščansko vero, uro kasneje pa je njen kolega Shepard Smith namig ovrgel in citiral sogovornika, ki naj bi dejal, da je prezgodaj za špekulacije o vzroku požara. Notre Dame Novice Poglejte, kako je bila videti znamenita katedrala Notre-Dame v Parizu #foto Notre Dame Novice V Notre-Dame izbruhnil silovit požar, zrušila sta se streha in stolpič #video #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin