SiolNET. Novice Svet
0,35

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Trump potrdil nedeljski začetek velikih racij nezakonitih priseljencev

0,35

termometer

Donald Trump
Foto: Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump je pred obiskom svojih podpornikov v državah srednjega zahoda ZDA, kjer mu ankete ne obetajo ponovitve uspeha iz leta 2016, zatrdil, da se bodo v nedeljo začele velike racije nezakonitih priseljencev po vsem ozemlju ZDA. Zagotovil je, da jih bodo izgnali več tisoč.

Donald Trump Trendi Donald Trump presenetil s povsem drugačno pričesko #video

Predstavniki Trumpove vlade so pred tem potrdili, da bodo lovili nezakonite priseljence, za katere je bil že izdan sodni nalog za izgon. Ti zdaj vedo, da se morajo od nedelje potuhniti še bolj kot doslej.

Ni povsem jasno, na koga se aretacije nanašajo

Trump je sicer dejal, da se bodo osredotočili na kriminalce, vendar pa ni povsem jasno, na koga je mislil. Prejšnje vlade so izraz uporabljale za nezakonite priseljence, ki so razen nezakonitega prestopa meje v ZDA zagrešili še kakšna druga kazniva dejanja.

Za Trumpa pa je kaznivo dejanje že prestop meje v iskanju zatočišča, vendar pa se njegova izjava tokrat razume kot iskanje ljudi, ki so zagrešili dodatna kazniva dejanja. Z odstranjevanjem takšnih nezakonitih priseljencev nimajo težav niti demokrati.

donald trump Novice Donald Trump globoko v rdečih številkah

Racije naj bi izvajali v najmanj desetih velikih ameriških mestih, ki večinoma ne sodelujejo z zvezno vlado, ko gre za nezakonite priseljence. Takšnim mestom, kot je New York, pravijo "mesta zatočišča" in Trump jim je že skušal odvzeti zvezno proračunsko pomoč.

New York Times poroča, da racije vseeno ne bodo tako velike, kot se napoveduje, saj naj bi skušali aretirati in potem izgnati okrog dva tisoč ljudi, ki so že prejeli nalog za izgon.

Trump je pred tedni že grozil s podobnimi racijami, ki pa bi potekale v večjem obsegu in razbijale družine.

Jeffrey Epstein Trendi Prijatelj Trumpa, Clintona in princa Andrewa v središču spolnega škandala #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin