Trump: Nemčija dolguje Natu in ZDA "ogromno denarja"

Nemčija dolguje "ogromne vsote denarja" zvezi Nato in ZDA, ki ji zagotavljata zelo močno in drago obrambo, je danes prek Twitterja sporočil ameriški predsednik Donald Trump. Dan po prvem srečanju z nemško kanclerko Angelo Merkel je še tvitnil, da sta imela "odlično srečanje".

Foto: Reuters

"Nemčija dolguje ogromne vsote denarja Natu, ZDA pa morajo biti bolje plačane za zelo močno in drago obrambo, ki jo nudijo Nemčiji," je zapisal.

Še pred tem je sicer v prvem tvitu zatrdil, da sta imela z Merklovo "odlično srečanje". "Ne glede na to, kaj ste slišali od lažnih novic. Imel sem odlično srečanje s kanclerko Angelo Merkel," je sporočil iz svoje rezidence na Floridi, kjer preživlja konec tedna.

Trump je sicer v petek na srečanju izrazil podporo zvezi Nato, kanclerka pa mu je obljubila, da v Nemčiji delajo v smeri povišanja porabe za obrambo na dva odstotka bruto domačega proizvoda (BDP).


Morda vas zanima še:

Bo Donald Trump z vojsko napadel Severno Korejo?

Trump v Beli hiši sprejel Merklovo, med voditeljema ni bilo veliko harmonije

Sorodne vsebine

Komentarji

14
  • bog1953 / 20.03.2017. ob 13:56

    Če bi ZDA morale plačati vojno odškodnino, ki so jo povzročili Vietnamu, Afganistanu, Iraku....(da o zgagi CIE, ki jo povzroče neprestano), se ta Trump ne bi tako širokoustil.

  • Ratko / 19.03.2017. ob 08:27

    Evropa se sonči pod ameriško zaščito. Če Amijev ne bi bilo tukaj, bi Rusi pohopsali Evropo en, dva, tri. Seveda so tukaj tudi zaradi lastnih interesov, ampak Evrope brez Amijev praktično sploh ni. Tudi Juga je vzdržala z njihovo pomočjo.

  • stanly / 18.03.2017. ob 21:04

    Trump ima spet presneto prav, vojaško ščiti EU in države vzhodne EU, ki bi jih rad putin nazaj pod okrilje nekdanjih komunističnih sovjetskih držav

Prikaži vse

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano