SiolNET. Novice Svet
0,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Trump je tehnično gledano debel, a je dobrega zdravja

0,13

termometer

Donald Trump
Foto: Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump se je od lanskega leta zredil za nekaj kilogramov in je tehnično gledano debel, a na splošno ostaja zelo dobrega zdravja, je po drugem sistematskem pregledu predsednika v četrtek povedal njegov zdravnik Sean Conley.

Donald Trump je pregled v vojaški bolnišnici opravil 8. februarja. Njegov zdravnik je po tem že sporočil, da je predsednik zelo dobrega zdravja, več podrobnosti pa je predstavil v četrtek ob objavi poročila.

Poročilo kaže, da ima 72-letni Trump 110 kilogramov, kar je okoli dva kilograma več kot lani, čeprav je znano in sam priznava, da sovraži telovadbo in da najraje je hrano ameriških verig s hitro prehrano, kot je McDonalds.

Povečali so mu dozo zdravila proti holesterolu

To pomeni, da ima indeks telesne mase (ITM) 30 in da je tehnično gledano padel v kategorijo debelosti, je pojasnil zdravnik Theodore Strange z Univerzitetne bolnišnice Staten Island v New York, ki je pregledal poročilo. Zaradi tega kazalci kažejo na povišano tveganja srčno-žilnih bolezni, je dodal, a poudaril, da je predsednik "na splošno dobrega zdravja, čeprav je malce debel".

Donald Trump Novice Brez presenečenj po Trumpovem obisku zdravnika

Trump ima že nekaj časa povišan holesterol, po pregledu pa so mu sedanjo dozo zdravila proti holesterolu z 10 miligramov povišali na 40 miligramov, je povedal Conley. V poročilu je tudi navedel, da niso ničesar našli niti niso ugotovili sprememb pri pregledu oči, zob, srca, pljuč, kože, črevesja in nevrološkega sistema.

Rešuje ga, da ne kadi in da ne pije alkohola

Trump živi nezdravo in ima stresno delo, a njegovemu zdravju v prid govori dejstvo, da ne kadi in da ne pije alkohola. Pravi, da celo ni nikoli popil niti piva. Kot svojo glavno telovadbo označuje sprehajanje po Beli hiši in stanje na javnih dogodkih. Malce bolj aktiven je med igranjem svojega priljubljenega golfa.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin