SiolNET. Novice Svet
1,37

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Brez presenečenj po Trumpovem obisku zdravnika

1,37

termometer

Donald Trump
Foto: Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump je v petek v vojaški bolnišnici opravil svoj drugi sistematski zdravniški pregled, odkar je na položaju. Po zagotovilih zdravnikov je zelo dobrega zdravja. Predsednikov zdravnik Sean Conley je sporočil, da je pregled trajal štiri ure, sodelovalo pa je 11 specialistov.

"Izvide in priporočila še dokončujemo, vendar pa z veseljem sporočam, da je predsednik ZDA zelo dobrega zdravja, in pričakujemo, da bo tako do konca njegovega predsednikovanja in dlje," je sporočil zdravnik.

Ameriški mediji tokratnemu pregledu Trumpa namenjajo manj pozornosti kot lani, ko jih je zdravnik Ronny Jackson presenetil s poročilom, da je predsednik odličnega zdravja, čeprav je znano in sam priznava, da sovraži telovadbo in solate ter najraje je hitro prehrano ameriških verig, kot je McDonald's.

William Barr Novice Senatni odbor potrdil Barra za novega pravosodnega ministra ZDA

Jemlje zdravila za holesterol in krvni tlak

Donald Trump Foto: Reuters Jackson je šele na koncu poročila povedal, da Trump jemlje zdravila tako za previsok holesterol kot tudi krvni tlak. Admiral Jackson je lani preverjal tudi predsednikove "kognitivne zmogljivosti", ker so se v javnosti pojavljali dvomi, ali ima težave na tem področju. Jackson je zatrdil, da s Trumpovim duševnim zdravjem ni nič narobe.

Jackson si je potem prislužil nominacijo za ministra za veteranske zadeve, vendar je kandidaturo umaknil, ko so prišla na dan poročila o njegovem čezmernem uživanju alkohola in slabem odnosu do podrejenih. Pentagon še vedno vodi preiskavo proti Jacksonu, ki je vojaški častnik, Trump pa ga je kljub temu pred kratkim predlagal za povišanje.

Donald Trump Novice Trump ošvrknil preiskovalce povezav njegove kampanje z Rusi: "Tako enostavno ne gre."

Nekdanjemu Trumpovemu zdravniku premetali ordinacijo

Trumpovi zdravniki so bili sicer znani po presenetljivih izjavah. Še v času predsedniške kampanje je njegov nekdanji osebni zdravnik iz New Yorka Harold Bornstein dvigal obrvi z izjavo, da tako zdravega človeka Američani še niso nikoli volili za predsednika. Čeprav Trump na primer ni prišel v poštev za vietnamsko vojno zaradi zdravstvenih težav.

Bornstein si je pozneje morda premislil, vendar tega zaradi poklicne etike ni smel javno povedati, ko je Trump poslal v njegovo pisarno telesnega stražarja in odvetnika, ki sta mu premetala ordinacijo in zaplenila vso z njim povezano dokumentacijo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin