SiolNET. Novice Svet
3,35

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tajna služba pri varovanju Ivanke Trump plačevala tri tisoč dolarjev na mesec za stranišče

3,35

termometer

Ivanka Trump, Jared Kushner
Jared in Ivanka sta imela v svoji washingtonski rezidenci šest kopalnic. Foto: Reuters

Ker Ivanka Trump in njen mož Jared Kushner tajni službi, ki ju je varovala noč in dan, nista dovolila uporabljati nobenega od šestih stranišč v svoji hiši v Washingtonu, je morala tajna služba za tri tisočake na mesec najemati posebno stranišče.

Washington Post poroča, da so agenti ameriške tajne službe, ki je odgovorna za varovanje predsednika ZDA Donalda Trumpa in njegove družine, dobili izrecno prepoved uporabe katerega od šestih stranišč v hiši Ivanke Trump in Jareda Kushnerja v elitnem predelu Washingtona.

Čeprav so bili agenti odgovorni za njuno varovanje, to ni bil zadosten razlog, da bi jim dovolila uporabo njunih toaletnih prostorov, zato so za agente sprva zunaj postavili prenosno stranišče, nekateri pa so izkoristili gostoljubje v bližnji hiši nekdanjega predsednika ZDA Baracka Obame, ki s tem ni imel težav, poroča STA.

Na koncu so težavo rešili tako, da so za tri tisoč dolarjev (približno 2.500 evrov) na mesec najeli garsonjero v eni od bližnjih hiš. Do zdaj naj bi tajna služba za stranišče pri varovanju Trumpove in Kushnerja odštela 100 tisoč dolarjev (okrog 82 tisoč evrov).

Bela hiša trdi, da je bila tajna služba tista, ki se je odločila za najem garsonjere. Bela hiša trdi, da je bila tajna služba tista, ki se je odločila za najem garsonjere. Foto: Reuters

Bela hiša ostro zanika navajanje časnika

Na pisanje Washington Posta, ki se sklicuje na dobro obveščene policijske vire, se je hitro odzvala Bela hiša, ki je poročanje o tem odločno zanikala. Sporočili so, da je bila odločitev glede stranišča izključno stvar tajne službe, Kushner in Trumpova pa agentom dostopa do hiše nista omejevala.

Pogodba za najem garsonjere bo po poročanju Posta potekla septembra letos, ko bosta Ivanka in Jared že zdavnaj zapustila Washington, za novo zavetje pa naj bi si izbrala tako imenovani "bunker milijarderjev". Gre za zemljišče na zasebnem in povsem ograjenem otoku Indian Creek, ki velja za enega najbolj varovanih krajev na Floridi, blizu Trumpove rezidence Mar-a-Lago, kamor se bo ta po odhodu iz Bele hiše preselil z Melanio in Barronom.

Preverite več:

Ivanka Trump, Jared Kushner Trendi Ivanka Trump se bo z možem naselila v "bunker milijarderjev" Donald Trump Novice Kongres potrdil ustavno obtožbo Trumpa zaradi vzpodbujanja upora #video YouTube Novice Tudi YouTube (začasno) zaprl Trumpov kanal Donald Trump Novice Predstavniški dom kongresa potrdil resolucijo s pozivom za odstavitev Trumpa Donald Trump, Qanon, Maga Novice Twitter blokiral 70 tisoč računov, povezanih s teorijo QAnon

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin