SiolNET. Novice Svet
0,51

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Svet Evrope poziva BiH k zaprtju begunskega taborišča Vučjak #video

0,51

termometer

Komisarka Sveta Evrope za človekove pravice Dunja Mijatović je danes oblasti v Bosni in Hercegovini pozvala k takojšnjemu zaprtju begunskega taborišča Vučjak v bližini Bihaća. Po obisku taborišča je opozorila, da bodo drugače ljudje umrli.

Migranti v Bosni Novice Policija na zahodu BiH migrantom prepovedala izhod iz sprejemnih centrov #foto #video

"Vučjak se mora zapreti danes. Če se to ne zgodi, bodo začeli ljudje umirati," je dejala Dunja Mijatović. Komisarka Sveta Evrope namerava v prihodnjih dneh obiskati tudi druga begunska taborišča ter se na to temo med drugim srečati s predstavniki oblasti BiH v Sarajevu.

Vučjak so vzpostavili na nekdanji deponiji 

Mijatovićeva je na razmere v Vučjaku opozorila že v izjavi oktobra, ko je prav tako pozvala k premestitvi tamkajšnjih migrantov.

1 / 7
2 / 7
3 / 7
4 / 7
5 / 7
6 / 7
7 / 7

Bosanski minister za varnost Dragan Mektić, ki opravlja tekoče posle, je v soboto pojasnil, da nameravajo okoli 600 migrantov iz Vučjaka v prihodnjih 20 dneh premestiti v nekdanjo kasarno v bližino Sarajeva. Vučjak so oblasti v Bihaću vzpostavile poleti kot improvizirano taborišče za migrante, ki jim jih ni več uspelo namestiti v normalna begunska taborišča, ki ostajajo prenapolnjena.

Taborišče, ki je brez priključkov za vodo in elektriko, sestavljajo samo šotori, ki jih ni mogoče ogrevati. Po poročanju bosanskega portala klix.ba tamkajšnji migranti od jutra gladovno stavkajo.

Migranti v Bosni Novice Na tisoče prebežnikov v Nemčiji po večkrat zaprosi za azil

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 14
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin