Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 9. 2024,
11.12

Osveženo pred

3 ure, 18 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,55

Natisni članek

Natisni članek

veleposlanica Srbija Marko Đurić Irena Šarac

Ponedeljek, 9. 9. 2024, 11.12

3 ure, 18 minut

Srbsko veleposlanico napadli v središču Madrida

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,55
Irena Šarac | Štiriinštiridesetletna srbska veleposlanica Irena Šarac je bila v središču Madrida tarča fizičnega napada. | Foto Ministrstvo za zunanje zadeve Srbije

Štiriinštiridesetletna srbska veleposlanica Irena Šarac je bila v središču Madrida tarča fizičnega napada.

Foto: Ministrstvo za zunanje zadeve Srbije

Zunanji minister Srbije Marko Đurić je ostro obsodil fizični napad na srbsko veleposlanico Ireno Šarac v Španiji. V središču Madrida, na ulici, kjer živi, jo je napadel mlajši moški albanskega porekla in ji poškodoval hrbet, poroča Tanjug. 

"Ostro obsojam fizični napad na veleposlanico Šarac v središču Madrida. Zahtevamo popolno preiskavo in odgovornost vseh organov za ta nezaslišan incident ter nasilno dejanje nad najvišjim diplomatskim predstavnikom naše države," je za Tanjug dejal srbski zunanji minister Marko Đurić.

Mlajši moški je srbsko veleposlanico Ireno Šarac napadel v središču Madrida in ji poškodoval hrbet. Glede na njegovo govorico naj bi šlo za moškega albanskega porekla. 

Po besedah prič se je veleposlanica v srbščini pogovarjala po telefonu, ko je do nje pristopil mlajši moški in jo vprašal, ali je iz Srbije. Nato jo je brcnil v hrbet in pobegnil. Več prič je napadalca poskušalo ujeti, a so bile pri tem neuspešne. Na kraj dogodka je prispela policija.

Po poročanju Tanjuga je zdravstveno stanje veleposlanice dobro. 

Ne spreglejte