SiolNET. Novice Svet
5,37

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Splezal na stolpnico, rešil otroka in dobil državljanstvo #video

5,37

termometer

Malijec Mamoudou Gassama je opazil otroka, ki je visel z roba balkona v četrtem nadstropju pariške stavbe, splezal k njemu, ga rešil in osupnil Francoze. Zaradi nesebičnega dejanja ga je k sebi povabil predsednik Emmanuel Macron, ga odlikoval z medaljo za pogum ter mu ponudil francosko državljanstvo in zaposlitev pri gasilcih.

Malijec Mamoudou Gassama je hodil po eni od ulic v Parizu, ko je prišel do množice ljudi, ki so gledali proti stolpnici. Zagledal je štiriletnega malčka, kako visi z roba balkona, ob tem pa mu skuša, kolikor je le lahko, pomagati sosed s sosednjega balkona. Takoj je začel plezati proti otroku.

Video, kako Gassama v manj kot minuti z balkona na balkon spleza k štiriletnemu malčku in ga reši, je takoj zakrožil po družbenih omrežjih.

Spiderman Pariza

Županja Pariza Anne Hildago se je 22-letniku zahvalila in ga označila za Spidermana 18. okrožja, v katerem stoji stolpnica.

"Pojasnil mi je, da je iz Malija prišel pred nekaj meseci, da bi si v Parizu ustvaril življenje. Odgovorila sem mu, da je njegovo herojsko dejanje zgled vsem državljanom in da ga bo Pariz pri trudu, da bi se ustalil v Franciji, podpiral, kolikor bo lahko," je zapisala.

Francoski predsednik mu je podaril državljanstvo

Da bi se mu za nesebično dejanje zahvalil osebno, je francoski predsednik Emmanuel Macron Malijca povabil k sebi v Elizejsko palačo.

Malijcu je Macron podelil medaljo za hrabrost, mu ponudil francosko državljanstvo in povedal, da ga bodo usposobili za gasilca.

Otrokovih staršev ni bilo doma

Gassama je vprašal, zakaj je rešil štiriletnika.  Ta mu je odgovoril, da je ravnal po instinktu, saj ima rad otroke. Strah je občutil šele kasneje, ko je z otrokom prišel v stanovanje. Kot je povedal, se je začel tako tresti, da je komaj stal na nogah in se moral usesti.

Kot piše BBC, otrokovih staršev v tem času ni bilo doma. Očeta je po dogodku zaslišala policija, otrokove mame pa v tem času ni bilo v Parizu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 207
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin