SiolNET. Novice Svet
3,73

termometer

  • Messenger
  • Messenger

So Kitajci s teleskopom res zaznali signale vesoljcev?

3,73

termometer

Raziskovalci na pekinški univerzi so odkrili "več primerov mogočih tehnoloških sledi in nezemeljskih civilizacij zunaj Zemlje", so zapisali v poročilu, objavljenem v torek v uradnem časopisu ministrstva za znanost in tehnologijo, imenovanem Science and Technology Daily.

Signale je zaznal kitajski 500-metrski sferični radijski teleskop z odprtino (FAST), ki je edini velikanski radijski teleskop z eno posodo na svetu. Neuradno ga imenujejo "Sky Eye", poroča Business Insider.

Kozmolog Zhang Tongjie, ki so ga nekoč poimenovali "najboljši kitajski lovec na Nezemljane", je dejal, da je FAST zaznal "več ozkopasovnih elektromagnetnih signalov, ki se razlikujejo od preteklih", je poročal časopis.

Novice Rusija odprla prvi avtocestni most, ki jo povezuje s Kitajsko kitajski obrambni minister Wei Fenghe Novice Kitajska: Če se bo zgodilo to, smo brez oklevanja pripravljeni začeti vojno

So bili signali le radijske motnje?

Kot je po navedbah časopisa dejal Zhang, bi lahko bili novi signali le radijske motnje.

"Zelo velika je tudi možnost, da je sumljivi signal neke vrste radijska motnja, kar je treba še dodatno potrditi in izključiti. To je lahko dolgotrajen proces. " je povedal Zhang.

Kitajska. Vojaška parada. Novice So to glavni razlogi, da Kitajska ne bo mogla zavladati svetu?

Celoten projekt stal 164 milijonov evrov

 Teleskop FAST, ki se nahaja v provinci Guizhou, zazna šibke radijske valove pulzarjev in snovi v oddaljenih galaksijah, je za Insider poročal Azmi Haroun. Posoda teleskopa je bila dokončana leta 2016, observatorij pa je stal 164 milijonov evrov.

Od septembra 2020 je ena glavnih nalog teleskopa iskanje nezemeljskega življenja. Pri programu sodelujejo tudi znanstveniki s kalifornijske univerze Berkeley. Do zdaj so ti raziskovalci pri obdelavi podatkov leta 2022 identificirali dva sklopa signalov iz leta 2019 in en sklop signalov letos, je Zhang povedal za časnik Science and Technology Daily.

Mercedes EQS SUV Avtomoto Kitajski prevzem Mercedesa? Nemška vlada bi ga preprečila. Avtomoto Predstavili prvo robotsko vozilo. Toliko boste odšteli zanj. #video
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin