Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 10. 2018,
15.56

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

eksplozija nasilje Tunizija

Torek, 30. 10. 2018, 15.56

5 let, 6 mesecev

Samomorilski napad v Tunisu naj bi bil osamljeno dejanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
napad v Tunisu | Foto Reuters

Foto: Reuters

Samomorilski napad, v katerem se je v ponedeljek v središču Tunisa razstrelila 30-letnica, je bil osamljeno dejanje, je danes sporočilo tunizijsko notranje ministrstvo.

Samomorilska napadalka se je v ponedeljek razstrelila v bližini policijskih vozil na eni glavnih avenij v Tunisu. Ranjenih je bilo 17 ljudi, med njimi 15 policistov in dva najstnika, od tega nihče huje, je sporočila policija.

Napadalka ni bila na seznamu morebitnih ekstremistov

Na tej ulici ima sedež več uradnih institucij, med njimi tudi notranje ministrstvo. Njegov predstavnik, minister Hichem Fourati je povedal, da napadalka ni bila na seznamu morebitnih ekstremistov in ni imela znanega verskega ozadja ali pripadnosti. "To je bilo osamljeno dejanje, varnostne službe so bile v pripravljenosti, posredovale so zelo hitro," je minister še dejal za francosko tiskovno agencijo AFP.

Fotogalerija
1 / 5

Policisti so ocenili, da se je napadalka najverjetneje razstrelila z doma izdelano bombo, v povezavi z napadom pa niso še nikogar aretirali.

Tiskovna predstavnica tožilstva, ki zastopa tudi nacionalno enoto za boj proti terorizmu, je povedala, da je šlo za nezaposleno 30-letno diplomantko poslovne angleščine.

Njena družina je povedala, da tri leta po študiju ni mogla najti zaposlitve na svojem področju in je občasno delala kot pastirica.

V državi veljajo izredne razmere

Po arabski revoluciji leta 2011, ki je odnesla dolgoletnega diktatorja Zina el Abidina Ben Alija, tunizijsko gospodarstvo miruje, okoli tretjina mladih diplomantov pa je brezposelnih.

Po vstaji so se okrepili džihadistični napadi. Ponedeljkov napad pa je bil sicer prvi napad po novembru 2015, ko je v eksploziji samomorilskega napadalca skrajne skupine Islamska država umrlo 12 predsednikovih stražarjev. Odtlej v državi veljajo izredne razmere.

Ne spreglejte