Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 8. 2024,
17.59

Osveženo pred

17 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,33
aretacija darovanje sperme Pavel Durov

Natisni članek

Nedelja, 25. 8. 2024, 17.59

17 minut

Ruski milijarder, ki je zaplodil več kot sto otrok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,33
Pavel Durov | Ruski milijarder Pavel Durov je prvič daroval spermo znancema, ki nista mogla imeti otrok. | Foto Guliverimage

Ruski milijarder Pavel Durov je prvič daroval spermo znancema, ki nista mogla imeti otrok.

Foto: Guliverimage

Ruski milijarder Pavel Durov, ki so ga v soboto aretirali v Franciji, ni znan zgolj po tem, da je soustanovil uspešno sporočilno platformo Telegram, ampak ker je kot darovalec sperme biološki oče več kot sto otrokom v 12 državah po svetu.

Sobotna aretacija 39-letnega Pavla Durova na pariškem letališču seveda ni povezana z njegovim darovanjem sperme, ampak ker ga francoski preiskovalci obtožujejo pomanjkanja moderiranja vsebin na platformi Telegram.

Sokriv za zločine?

Francoska policija vidi to kot okoliščino, ki omogoča nemoteno izvajanje kriminalnih dejavnosti. Milijader, ki naj bi imel tudi francosko državljanstvo, je zaradi nezadostnega sodelovanja z organi pregona postal sokriv za preprodajo mamil, goljufije in kazniva dejanja v zvezi z zlorabo otrok, piše nemški Deutsche Welle.

Dubajska princesa Haja Bint al Husein
Novice Nevarna zmes ukrajinskih nagic in nesrečnih arabskih princes

Vrnimo se nazaj h "karieri" Durova kot darovalca sperme. Kot piše nemški medij Focus, se je vse začelo tako, da ga je par, s katerim ga je vezalo prijateljstvo, zaprosil, ali bi lahko daroval svojo spermo, da bi tako uresničil njuno željo po otroku.

Durov je dal svoj DNK na voljo javnosti

Durov je naprej mislil, da je to le šala, nato pa ugotovil, da mislita resno. Odločil se je, da izpolni njuno željo. To pa je bil šele začetek, saj je s svojim darovanjem sperme nadaljeval. Pomagal naj bi parom v 12 državah po svetu in bil biološki oče več kot sto otrokom.

Chris Noel
Novice Svetlolasa lepotica in njen srhljivi sadistični ljubimec

Zdaj želi Durov dati svoj DNK na voljo javnosti. "Da se moji biološki otroci lažje najdejo," je pojasnil. Kot piše Focus, je to glede na število njegovih otrok, ki so med seboj biološko povezani, to zelo razumna ideja.

Ne samo zato, da se bratje in sestre lahko najdejo, ampak da bi tudi preprečili, da bi se polbratje in polsestre zaljubili drug v drugega in si ustvarili družino, ne da bi vedeli za svoje starše.

Sedež FSB v Moskvi
Novice Ruska država in Telegram vedno bolj na nož
Pavel Durov
Novice Na francoskem letališču aretirali prvega moža Telegrama
Janez Ekart
Novice To je Janez, ki je bil strah in trepet v Nemčiji
Ne spreglejte