SiolNET. Novice Svet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Reševalno akcijo slovenske alpinistke bodo plačali Hrvatje

1

termometer

Sedemnajst reševalcev in helikopter hrvaške vojske. Vsi so bili vključeni v reševalno akcijo na Biokovu, kjer se je poškodovala slovenska alpinistka.

Dva dni po eni najbolj zahtevnih reševalnih akcij na Hrvaškem je to zgodba, ki ostaja v ospredju hrvaških medijev, ki podrobno opisujejo samo reševanje.

24-letna Slovenka se je poškodovala, ko je v skupini s slovenskimi alpinisti plezala v steni na gori Biokovo nad Makarsko. Med vzponom se je odkrušil večji kos stene, ki je 24-letnico poškodoval. Najprej so mediji poročali, da si je alpinistka zlomila obe nogi, a so potem iz bolnišnice sporočili, da je imela srečo in je dobila le hude udarce.

Nesreča se je zgodila na 200-metrski steni nad krajem Bast, ki je na nekaj manj kot 1000 metrih višine.

Ura leta skoraj sedem tisoč evrov Zanimivo pa ni zgolj samo reševanje, Jutarnji list je med drugim namreč izpostavil tudi ceno reševalne akcije. Ta bo namreč stala okoli 150 tisoč kun oziroma slabih 20 tisoč evrov.

Največji strošek predstavlja helikopter, saj je bil v uporabi kar uro in 50 minut, medtem ko ura leta stane 50 tisoč kun oziroma okoli 6.600 evrov.

Medtem ko bi ta strošek v drugih državah krila zavarovalnica, pa na Hrvaškem ni tako. Kot piše Jutarnji list, bodo za reševalno akcijo Slovenke plačali hrvaški davkoplačevalci.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin