SiolNET. Novice Svet
1,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prvi bolnik prejel revolucionarno zdravilo za Alzheimerjevo bolezen #video

1,25

termometer

V Združenih državah Amerike je bolnik z Alzheimerjevo boleznijo kot prvi prejel infuzijo dragega revolucionarnega zdravila podjetja Biogen, še preden je padla odločitev, kaj bo zdravstveno zavarovanje pacienta sploh krilo. Veliko razburjenje med zdravniki je že prejšnji teden povzročila odobritev tega zdravila. 

Sedemdesetletni Mark Archambault iz Wakefielda na Rhode Islandu je prvi bolnik, zdravljen z zdravilom Aduhelm brez predhodnih kliničnih preizkušanj. Infuzijo so mu vstavili v bolnišnici Butler's Memory and Aging Program v mestu Providence, sicer vodilni bolnišnici v raziskavah na področju Alzheimrjeve bolezni.

"To je prelomni trenutek in šele začetek, ki nikoli ne more biti prekmalu,'' je dejal Stephen Salloway, profesor nevrologije na Medicinski fakulteti Brown. V bolnišnici je v program zdravljenja vključenih okoli sto bolnikov, ki so primerni za tovrstno zdravljenje z infuzijo, ki bi jo prejeli enkrat mesečno.

Zdravilo Aduhelm so odobrili na podlagi dokazov, da lahko zmanjša določene možganske okvare, ki verjetno prispevajo k Alzheimerjevi bolezni, ne pa kot dokaz, da upočasni napredovanje. 

OMNIA Trendi Estetska medicina ponuja toliko storitev, da ni več treba "pod nož" s Novice Izjemen medicinski fenomen: deklica živi s srcem izven prsnega koša zdravnik Digisvet Zdravnike bomo namesto v ordinaciji pogosteje gledali na zaslonih lepotni poseg Trendi Kaj vse je pametno vedeti, preden se odločite za lepotni poseg?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin