Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 9. 2024,
10.09

Osveženo pred

13 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,77

Natisni članek

Natisni članek

Uran urjenje vojakov vojaška industrija raketni sistem Kim Jong Un

Petek, 13. 9. 2024, 10.09

13 minut

Redko videni prizori iz Severne Koreje: urjenje specialcev, puško prijel tudi Kim Džong Un #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,77

Severnokorejski voditelj Kim Džong Un je v začetku tedna obiskal več vojaških objektov in si ogledal urjenje vojakov. Kot je razvidno s fotografij, se njihovi vojaki urijo brez majic. Prisoten je bil tudi pri poskusni izstrelitvi novega 600-milimetrskega raketnega sistema, izdelanega v obratu za bogatenje urana. 

Severnokorejski voditelj Kim Džong Un si je v začetku tedna ogledal artilerijsko akademijo v Pjongjangu in obiskal obrat za bogatenje urana, kjer proizvajajo jedrsko orožje, piše Reuters. Po poročanju državnih medijev je Kim pred kratkim pregledal tudi pomorsko gradbišče in ladjedelnico. 

Kim Džong Un na ogledu obrata za bogatenje urana.  | Foto: Reuters Kim Džong Un na ogledu obrata za bogatenje urana. Foto: Reuters

Kim Džong Una so na obhodu pozdravljali kadeti in uradniki topniške akademije. Videli so ga tudi med pregledovanjem akademijske zbirke vojaških vozil in izobraževalnih objektov. 

Med obiskom akademije je Kim poudaril pomen "izobraževalnega področja, specializiranega za topništvo", in dodal, da je filozofija vladajoče Delavske stranke Koreje premagati sovražnika s topništvom. 

Kim Džong Un je nadzoroval poskusno izstrelitev novega raketnega sistema 

Ob obisku obrata za bogatenje urana so državni mediji objavili tudi fotografije Kima, ki je nadzoroval poskusno izstrelitev novega 600-milimetrskega raketnega sistema.

Novo orožje je severnokorejski voditelj Kim Džong Un preizkusil tudi sam.  | Foto: Reuters Novo orožje je severnokorejski voditelj Kim Džong Un preizkusil tudi sam. Foto: Reuters

Pregledal je tudi vadbeno bazo oboroženih sil za posebne operacije severnokorejske vojske. Na fotografijah vidimo na stotine specialcev, ki se urijo brez majic. 

Specialci se urijo brez majic.  | Foto: Reuters Specialci se urijo brez majic. Foto: Reuters

Kim Džong Un je več vojaških objektov obiskal v času, ko je Severna Koreja obeležila 76. obletnico ustanovitve režima.

V Pjongjangu srečanje Šojguja in Kima

Vodja ruskega sveta za nacionalno varnost Sergej Šojgu se je danes v Pjongjangu srečal s severnokorejskim voditeljem Kim Jong-unom. Po navedbah Moskve bo srečanje pomembno prispevalo k izvajanju junija sklenjenega sporazuma o strateškem partnerstvu med državama, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Šojgu je Severno Korejo obiskal v obdobju, ko Moskva potrebuje orožje za nadaljevanje več kot 30-mesečne vojne v Ukrajini in ko Zahod obtožuje Pjongjang, da Moskvi pri tem pomaga. Tako Rusija kot Severna Koreja sicer zanikata navedbe Washingtona in Kijeva, da ruska vojska v Ukrajini uporablja severnokorejsko orožje.

Rusija in Severna Koreja sta zgodovinski zaveznici, od začetka vojne v Ukrajini pa so odnosi med močno sankcioniranima državama še tesnejši.
Kim Jong-un
Novice Kim Džong Un napovedal povečanje severnokorejskega jedrskega arzenala
Vladimir Putin in Kim Jong-un
Novice Putin in Kim Džong Un podpisala, da si bosta državi pomagali v primeru napada
Kim Jong Un, Vladimir Putin
Novice Ali Vladimir Putin in Kim Džong Un pripravljata "oktobrsko presenečenje"?

 

 

Ne spreglejte