SiolNET. Novice Svet
6,92

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prihaja veliko soočenje Slavoja Žižka in Jordana Petersona #video

6,92

termometer

Slavoj Žižek. Jordan Peterson.
Foto: Getty Images

Svetovno znani profesor klinične psihologije Jordan Peterson je danes javno naznanil soočenje z zvezdniškim slovenskim filozofom Slavojem Žižkom. Debatni dvoboj bo potekal 19. aprila v Sony Centru v Torontu v Kanadi. Naslov pogovora je Sreča - marksizem proti kapitalizmu.

Peterson je eden najuglednejših intelektualcev zadnjih let, znan pa je predvsem po svojih kontroverznih stališčih, ki segajo od politične korektnosti, levičarskega aktivizma do neomarksizma.

Vir: Youtube

Slavoj Žižek Novice Žižek: Stranka Levica v parlamentu edini žarek upanja

Prvič se je javno izpostavil leta 2016

Kanadski profesor in avtor knjižne uspešnice 12 pravil za življenje je nase prvič opozoril, ko je na svojem kanalu na YouTubu objavil serijo treh videov z naslovom Profesor proti politični korektnosti.

ž Novice Slavoj Žižek med pripravo testenin o neuspehu levice #video

Zaposlen kot profesor psihologije na univerzi v Torontu

V preteklosti je naletel na številne kritike, ko je zavrnil uporabo spolno nevtralnih zaimkov, v katero ga hočejo po njegovem mnenju prisiliti zagovorniki marksizma.

Zaradi tega je naletel na številne izraze neodobravanja študentov, ki se z njegovimi stališči ne strinjajo. Šlo je celo tako daleč, da so prekinili eno izmed njegovih predavanj. Zaradi zavračanja uporabe zaimkov, ki jih je z zakonom določila kanadska vlada, je prejel tudi dve pisni opozorili pred izgubo službe.

Jordan Peterson, Jordan B. Peterson Siol Plus Jordan Peterson za železno zaveso

Vir: Youtube

Slovenski "Elvis filozofije"

Slavoj Žižek je poleg prve dame ZDA eden najbolj znanih Slovencev. Poleg tega, da je zaposlen kot profesor na Inštitutu za sociologijo in filozofijo Univerze v Ljubljani, je tudi avtor in prevajalec več kot stotih del, katerih vsebina se dotika tako političnih kot tudi povsem vsakdanjih vprašanj.

Vir: Youtube

Slavoj Žižek Novice Slavoj Žižek: Trump je edini moški, ki nosi svoje lase kot lasuljo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 86
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin