SiolNET. Novice Svet
3,76

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Presenečenje: toliko bomo po novem plačali za kavo na Hrvaškem

3,76

termometer

S prvim januarjem 2023 Hrvaška uvaja evro, kar pomeni, da bo treba na vse cenike dodati tudi cene v evrih. To morajo storiti najkasneje do konca septembra. Kavarna na zagrebškem jezeru Jarun je to že storila, poroča Poslovni.hr.

Od 1. januarja bo espresso tam stal 1,46 evra (11 kun), velika kava z mlekom 1,86 evra (14 kun), bela kava pa 1,99 evra (15 kun).  Skodelica čaja bo stala 1,86 evra (14 kun), cena vroče čokolade, ki je v tem lokalu med najdražjimi toplimi napitki, bo 2,26 evra (17 kun). 

Kot je razbrati s cenika, bodo cene toplih napitkov tam bistveno nižje, kot so denimo v centru Ljubljane.

Postala bo dvajseta članica evroobmočja

Kot so izračunali na portalu, so se v lokalu pri preračunavanju kun v evre natančno držali dogovorjene konverzije 7,53450 kun za en evro.

Hrvaška je devet let po vstopu v Evropsko unijo tako dobila zadnjo formalno potrditev Sveta ministrov za uvedbo evra. S prvim januarjem 2023 bo postala 20. članica evroobmočja, uradni menjalni tečaj bo 7,5345 kune za evro.

Umag Novice Cene na Hrvaškem razburjajo turiste. Turistični delavci: Bojimo se, kaj bo naslednjo sezono #video Dubrovnik Trendi Američan razočaran nad Dubrovnikom, še posebej nad cenami bureka #video pica Trendi Pica na Hvaru za več kot 50 evrov: "To ni rop, vsak lahko izbira"

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin