SiolNET. Novice Svet
1,71

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Preplah: iz živalskega vrta pobegnilo pet levov

1,71

termometer

Živalski vrt Taronga levi | Ograda levov bo ostala zaprta do nadaljnjih pregledov, ko bodo odgovorni prepričani, da je spet stoodstotno varna, je dodal Duffy. (Fotografija je simbolična.) | Foto: Reuters
Ograda levov bo ostala zaprta do nadaljnjih pregledov, ko bodo odgovorni prepričani, da je spet stoodstotno varna, je dodal Duffy. (Fotografija je simbolična.) Foto: Reuters

V živalskem vrtu Taronga v Sydneyju je davi pet levov, en odrasel in štirje mladiči, za kratek čas pobegnilo iz svoje ograde in povzročilo razburjenje. Kmalu so jih našli blizu njihovega siceršnjega brloga, v dogodku pa ni bil poškodovan nihče. V živalskem vrtu zdaj poteka celovit pregled, da bi ugotovili, kako so živali zapustile ogrado.

Živalski vrt so zaprli. Pri tem so morali uspavati enega izmed mladičev, preostale leve pa so v nekaj minutah zavarovali in poskrbeli, da nihče ni bil poškodovan, je poročal BBC.

Levi ušli v bližino območja, kjer so prenočevali gostje

Predstavniki živalskega vrta še niso razkrili razloga za pobeg, izvršni direktor živalskega vrta Simon Duffy pa je dogodek označil za pomemben incident, ki ga bodo raziskali. Levi naj bi po njegovih besedah vstopili na majhno območje, ki je mejilo na njihovo ogrado – približno sto metrov od mesta, kjer so gostje v živalskem vrtu ravno takrat prenočevali. Živalski vrt je bil v času pobega zaprt.

"Vse osebe, ki so bile na kraju dogodka, smo premestili na varna območja. Štirje levi so se mirno vrnili v svoje brloge, enega mladiča pa smo varno uspavali. Mladič je zdaj buden in se dobro počuti," je vodstvo živalskega vrta zapisalo v izjavi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Tiger Novice V Indiji ustrelili tigra, ki je ubil devet ljudi

Čuvaj je v desetih minutah po pobegu levov sprožil alarm, kar so potrdili tudi videoposnetki nadzornih kamer, so sporočili iz živalskega vrta. Majhno območje je zaščiteno s šestmetrsko ograjo, ki se običajno uporablja za ohranjanje varne razdalje, celoten živalski vrt pa je obdan z obodno ograjo.

Pobegi živali iz avstralskih živalskih vrtov so redki

Ograda levov bo ostala zaprta do nadaljnjih pregledov, ko bodo odgovorni prepričani, da je spet stoodstotno varna, je dodal Duffy. Pobeg živali iz avstralskega živalskega vrta se je nazadnje zgodil leta 2009, ko je levinja pobegnila iz ograde v živalskem vrtu Mogo, južno od Sydneyja. Zaradi nevarnosti, ki jo je predstavljala za javnost, so jo morali odstreliti.

Kozliček Pablo Novice Kozliček v katedrali ukradel šov #video Piton Novice Šokantno: truplo pogrešane babice našli v pitonu, pogoltnil jo je v celoti

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin