Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 4. 2021,
11.07

Osveženo pred

2 leti, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

gasilci smrt Latvija Riga požar

Sreda, 28. 4. 2021, 11.07

2 leti, 12 mesecev

Požar zajel hostel: umrlo osem ljudi, devet je ranjenih #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

V prestolnici Latvije je v požaru umrlo osem ljudi, še devet je ranjenih. Zagorelo je v hostlu, ki stoji v središču Rige. Šlo naj bi za nezakonit hostel, kjer so živeli priseljenci. Trupla žrtev so zoglenela, tako da jih bodo poskušali identificirati s testi DNK.

V zgodnjih jutranjih urah so se gasilci odzvali na klic na pomoč. Zagorelo je v hostlu v središču Rige. Na kraju dogodka je posredovalo več gasilskih enot, a je bilo za nekatere že prepozno. Umrlo je osem ljudi, devet je ranjenih. Iz stavbe, ki je v državni lasti, so iz šestega nadstropja evakuirali 24 oseb.

Župan Rige Martins Stakis je za Times Live povedal, da to ni bil pravi hostel, pač pa stanovanje, v katerem so večinoma živeli priseljenci.

"Trupla so tako močno ožgana, da še ne moremo povedati, iz katere države so. Njihovi dokumentu so izginili v plamenih," je povedal predstavnik policije Adrejs Grishins. "Mrliški ogledniki in strokovnjaki bodo poskušali ugotoviti njihovo identiteto, vendar bodo potrebni dolgotrajni testi DNK," je dodal.

Požar je zajel hostel v središču glavnega mesta Latvije. | Foto: Reuters Požar je zajel hostel v središču glavnega mesta Latvije. Foto: Reuters

Stanovalci, ki živijo v bližini hostla, so za latvijske medije povedali, da so v njem bivali ljudje, ki so imeli težave z alkoholom in drogami, piše STA.

Latvijski minister za notranje zadeve Sandis Girgens je potrdil, da so v zgradbi pristojnim službam od januarja preprečevali izvajanje rutinskih varnostnih pregledov. "Namestili so debela železna vrata in hostel ni spustil noter naših požarnih inšpektorjev," je izjavil za medije. Oblasti so odredile zaprtje hostla, a je požar izbruhnil pred izvršitvijo te odločitve. 

Novice Bosanski mediji: v Sloveniji tragična smrt novinarke in blogerke iz Bosne in Hercegovine
Novice V prometni nesreči v Zagrebu za las ušel smrti #video


 

Ne spreglejte