Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 3. 2016,
15.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Germanwings Andreas Lubitz letalo

Nedelja, 13. 3. 2016, 15.23

8 let

Poročilo: Preden je strmoglavil letalo, so mu zdravniki predpisali zdravljenje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Kopilotu družbe Germanwings Andreasu Lubitzu, ki je marca lani strmoglavil letalo, je zdravnik dva tedna pred tem predpisal zdravljenje, a o tem ni obvestil letalske družbe ali pristojnih organov.

Strokovnjaki Urada za preiskave in analize (BEA) so na novinarski konferenci v Bourgetu nedaleč od Pariza danes z gotovostjo potrdili, da je nesrečo namerno povzročil kopilot Andreas Lubitz, ki je imel psihiatrične težave.

Za Lubitzove težave je vedelo več zdravnikov BEA v končnem poročilu poudarja, da je eden od zdravnikov dva tedna pred nesrečo ugotovil, da bi moral Lubitz na bolnišnično zdravljenje. Lubitz je znake depresije začel kazati decembra 2014, zato je bil pri več zdravnikih, a niti eden od njih ni obvestil letalskih oblasti, niti njegovega delodajalca.

Pravila bi morala biti bolj jasna BEA je v sklepnem poročilu izdala tudi dve priporočili o varnosti. Predlaga, da bi zdravniki o zdravstvenem stanju pilota morali obveščati pristojne oblasti ter da bi morali piloti, ki se zdravijo z antidepresivi, redno hoditi na preglede.

V pilotski kabini morata biti ves čas dve osebi Evropska agencija za varnost v letalstvu (EASA) je po nesreči že pripravila nekaj priporočil, med katerimi je tudi ta, da sta v pilotski kabini ves čas obvezno prisotni dve osebi. Številni evropski letalski prevozniki so to spoštovali že prej, preostali pa so pravilo uvedli po lanskem marcu.

V petih letih obiskal 41 različnih strokovnjakov Kot problematična se je izkazala tudi slaba izmenjava podatkov o medicinskih pregledih pilotov, kar je bilo v primeru Lubitza še posebej očitno, saj je bil v mesecu pred strmoglavljenjem pri več zdravnikih, v zadnjih petih letih pa je obiskal kar 41 različnih strokovnjakov. A informacije do njegovih delodajalcev niso prišle.

Ne spreglejte