Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 8. 2020,
6.36

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

obisk Avstrija Mike Pompeo

Petek, 14. 8. 2020, 6.36

3 leta, 8 mesecev

Pompeo nadaljuje turnejo na Dunaju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Mike Pompeo | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ameriški državni sekretar Mike Pompeo bo po četrtkovem obisku Bleda danes svojo pot nadaljeval na Dunaju. Sprejel ga bo celotni državni vrh s predsednikom Alexandrom Van der Bellnom in kanclerjem Sebastianom Kurzem na čelu. Delovne pogovore pa bo imel s kolegom Alexandrom Schallenbergom.

Novice Slovenija in ZDA podpisale izjavo o varnosti omrežij 5G #foto #video

Mike Pompeo je na Dunaj pripotoval že v četrtek popoldne, po obisku Slovenije. Po napovedih ga že zjutraj čakajo intenzivni pogovori s finančnim ministrom Gernotom Blümelom in avstrijskimi podjetniki. Nato ga bo na Hofburgu sprejel predsednik Van der Bellen. Govorila naj bi o dvostranskem sodelovanju in aktualnih razmerah v svetu, zlasti boju proti pandemiji covid-19 in boju proti podnebnim spremembam, piše STA.

Tudi Avstrija si prizadeva za okrepitev gospodarskega sodelovanja

Opoldne se bo na gradu Belvedere sestal z avstrijskim zunanjim ministrom Alexandrom Schallenbergom. Skupaj bosta imela tudi novinarsko konferenco. Zvečer pa ga čaka še srečanje s Sebastianom Kurzem. S kanclerjem naj bi ob dvostranskih odnosih obdelala še odnose med ZDA in EU.

Mike Pompeo
Novice Pompeo bo Prago zapustil brez dodatnega češkega podpisa o 5G

Tudi v Avstriji si bodo prizadevali okrepiti gospodarsko sodelovanje, napovedujejo. Sicer pa bodo govorili tudi o razmerah na Bližnjem vzhodu, Zahodnem Balkanu pa tudi v Belorusiji, kjer so po spornih predsedniških volitvah izbruhnili nemiri.

V okviru obiska na Dunaju pa Pompeo načrtuje tudi srečanje z vodjo Mednarodne agencije za jedrsko energijo (IAEA) Rafaelom Grossijem. Na kratko pa naj bi se sestal celo z grškim zunanjim ministrom Nikosom Dendiasom, ki si mu želi razložiti grško videnje spora s Turčijo glede iskanja nafte na vzhodu Sredozemskega morja. Po obisku Avstrije bo Pompeo v soboto odpotoval še na Poljsko. Pred tem pa je bil v torek in sredo tudi na Češkem, še navaja STA.

5G, MWC 2019
Novice Kaj prinaša (in odnaša) skupna slovenska in ameriška izjava o varnosti omrežij 5G?
Ne spreglejte