Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 7. 2024,
7.43

Osveženo pred

2 dneva, 14 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

Natisni članek

smrt Avstralija krokodili

Četrtek, 4. 7. 2024, 7.43

2 dneva, 14 ur

Pogrešano deklico pokončal krokodil? Policija med iskanjem našla človeške ostanke.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65
krokodil | Napadi sicer niso redki. V preteklem letu so zabeležili dva napada krokodilov.  | Foto Reuters

Napadi sicer niso redki. V preteklem letu so zabeležili dva napada krokodilov.

Foto: Reuters

Avstralska policija je našla posmrtne ostanke, ki naj bi pripadali 12-letni deklici, ki je izginila v torek po domnevnem napadu krokodila. Deklico so nazadnje videli v torek, ko je z družino plavala v potoku Mango Creek v bližini naselja Palumpe v avstralski zvezni državi Severni teritorij. "To je uničujoča novica za družino, skupnost in vse, ki sodelujejo pri iskanju," je povedala višja vodnica Erica Gibson in dodala, da bo policija nudila podporo vsem prizadetim, piše ABC News.

Dvanajstletnico so nazadnje videli v torek pozno zvečer, ko je z družino plavala v potoku Mango Creek v bližini naselja Palumpe v avstralski zvezni državi Severni teritorij. Pred tem so upravitelji plaže v neposredni bližini opazili črnega krokodila, je povedala Gibsonova. 

Pri iskanju, ki se je začelo kmalu po prijavi izginotja, je policistom pomagalo kar 40 članov skupnosti. Območje so preiskali peš, s čolni in s pomočjo helikopterjev ter premagali zahteven teren z gostim rastlinjem. Podrobnosti o tem, ali so krokodila, za katerega sumijo, da je napadel otroka, našli, niso podali. Pred tem so oblasti sicer odredile, da naj krokodila, če ga najdejo, odstranijo. 

Napadi niso redki 

Slanovodne krokodile, ki jih najdemo povsod po severnih obrobjih Avstralije, od Brooma v Zahodni Avstraliji do Gladstona v Queenslandu, so v preteklosti lovili, vendar se je njihovo število spet povečalo, odkar je bil v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja lov prepovedan. Na tem območju je zato zdaj okoli sto tisoč slanovodnih krokodilov.

Napadi sicer niso redki. V prejšnjem letu so zabeležili dva napada krokodilov. Sprva na devetletnega dečka, ki je bil poškodovan januarja med plavanjem v narodnem parku Kakadu, nato na kmeta, a jim je oba uspelo rešiti. Pred letom 2018 pa so imeli vrsto smrtonosnih napadov, vključno s 16-letnim dečkom, ki je bil aprila ubit v Torresovi ožini.

krokodil, Avstralija
Novice Avstralska policija po domnevnem napadu krokodila išče pogrešano dekle
Ne spreglejte