SiolNET. Novice Svet
2,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po 17 letih vse bližje: policija dobila več sto namigov v primeru Madeleine McCann

2,43

termometer

madeleine mccann |  | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Britanska policija je prejela kakih 400 novih namigov v primeru izginotja Madeleine McCann, ki je kot triletna leta 2007 izginila iz apartmaja v portugalskem kraju Praia de Luz. Zadevo še vedno vodijo kot primer izginotja. "Nobenega trdnega dokaza ni, da je Madeleine živa ali mrtva," so danes povedali pri britanski policiji.

Na poziv javnosti, ki so ga objavili v četrtek, so prejeli okoli 400 obvestil, tako po telefonu kot prek elektronske pošte.

Nemški preiskovalci domnevajo, da je deklica mrtva. Pred dnevi so v zvezi s tem uvedli preiskavo proti 43-letnemu Nemcu Christianu Brücknerju, ki trenutno prestaja dolgoletno zaporno kazen v Kielu in je bil v preteklosti že večkrat kaznovan zaradi spolnih napadov, tudi na otroke, povzema STA.

Po sobotnem poročanju časnika Sun ga je prepoznala ena od britanskih prič. Preiskovalcem naj bi povedala, da ga je videla v bližini apartmaja družine McCann na Portugalskem. Po njenih besedah se je zelo nenavadno vedel. O njem je govorila že nekaj ur po izginotju Madeleine, ko so ji zdaj pokazali fotografijo osumljenega Nemca, pa je potrdila: "To je moški, ki sem ga videla."

Madeleine McCann Novice So prezrli opozorila o glavnem osumljencu v primeru Madeleine McCann?

Trenutno v zaporu zaradi posilstva 72-letne Američanke

Madeleine McCann? | Foto: Reuters Foto: Reuters Nemška policija naj bi ga povezala z izginotjem Madeleine, potem ko se je s tem "pohvalil" kolegu v gostilni, medtem ko so na televiziji predvajali dokumentarec ob desetletnici izginotja deklice, je še pisal Sun.

Po poročanju medijev gre za moškega, ki je bil lani pred deželnim sodiščem obsojen na sedem let zapora zaradi posilstva takrat 72-letne Američanke. Kaznivo dejanje naj bi storil prav v kraju, kjer je leto in pol pozneje izginila Maddie.

Nemec več let živel na Portugalskem

Med letoma 1995 in 2007 je redno živel na Portugalskem, med drugim nekaj let v hiši, ki je na območju med mestoma Lagos in Praia da Luz. Nemška policija naj bi nekaj namigov, da bi lahko bil vpleten v izginotje Madeleine, dobila že leta 2013, a niso zadostovali za njegovo prijetje, povzema STA.

Madeleine McCann | Foto: Reuters Foto: Reuters

Takrat triletna Madeleine McCann je iz apartmaja v portugalskem kraju Praia da Luz izginila 3. maja 2007. Starši so bili takrat v bližnji restavraciji. Njen primer je močno odmeval v svetovni javnosti. Preiskovalci so sprva domnevali, da gre za ugrabitev. Nekaj časa sta bila osumljena celo njena oče in mati.

Na Portugalskem so preiskavo primera Maddie opustili leta 2008, nato pa so jo leta 2013 zaradi novih sledi znova odprli.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin