Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 11. 2021,
20.22

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,74

1

Natisni članek

Ghislaine Maxwell

Torek, 16. 11. 2021, 20.22

2 leti, 5 mesecev

Pedofilu Epsteinu vodila otroke: "Edini prijatelj v zaporu je podgana"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,74

1

Ghislaine Maxwell | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Nekdanja partnerica pokojnega pedofila Jeffreyja Epsteina, danes 59-letna Ghislaine Maxwell, je včeraj po 16 mesecih v samici stopila pred sodnika.

"Že več kot leto dni nisem imela pravega obroka. Večina hrane, ki jo dobim, je gnila. Ves čas spim pri prižganih lučeh. Sem zelo šibka. Moj edini prijatelj je podgana," je v prvem intervjuju od aretacije za britanski medij Daily Mail pretekli teden razkrilo nekdanje dekle milijonarja in obsojenega pedofila Jeffreyja Epsteina Ghislaine Maxwell. Nekdanji pripadnici londonske elite med drugim očitajo, da je Epsteinu od leta 1994 do leta 2004 pomagala pri spolni zlorabi mladoletnic. Večina komentatorjev je njen intervju za Daily Mail označila kot poskus pridobivanja simpatij javnosti, preden je včeraj prvič stopila pred sodnika. Če jo bodo spoznali za krivo, ji grozi do 80 let zapora. Maxwellovi sicer sodijo v New Yorku, kjer je že v priporu.

Trendi Aretirali nekdanjo ljubico in sodelavko Jeffreyja Epsteina
Trendi Bo Epsteinova sodelavka razkrila umazane skrivnosti bogatih in vplivnih? #video

Ghislaine Maxwell je FBI iskal skoraj leto dni. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Ghislaine Maxwell je FBI iskal skoraj leto dni. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Bo izdala princa?

Medtem ko se večina svetovne javnosti zgraža nad dejanji Maxwellove, povezane z zlorabo mladoletnic, pa britansko javnost zanima predvsem, kaj bo povedala o britanskem princu Andrewu. Ta je bil dober prijatelj Jeffreyja Epsteina in je večkrat potoval z njegovim osebnim letalom, znanim kot Lolita ekspres, kjer naj bi se dogajale zlorabe mladoletnic, bil pa je tudi reden gost na Epsteinovem zasebnem otoku, prav tako prizorišču spolnih zlorab. Princ Andrew, tretji otrok kraljice Elizabete, je vse navedbe o spolnih zlorabah do zdaj zanikal, še nikoli ga niso uradno preiskovali zaradi obtožb. Zato britanska javnost špekulira, ali bo Maxwellova na sodišču razkrila nove informacije, ki bi 61-letnega princa zaradi zlorab mladoletnic morda le pripeljale pred sodnike.

princ Andrew
Novice Bo moral princ Andrew pred sodnikom pričati o spolnem škandalu?
princ Andrew
Trendi Britanska kraljeva družina se trudi izobčiti princa Andrewa #video

Tožilec, ki je zaprl El Chapa

Maxwellova, po poročanju medijev milijonarka, je za svojo obrambo najela najboljše odvetnike. Več kot pet milijonov evrov je odštela za storitve odvetniškega podjetja Cohen & Gresser, za katero dela tudi Christian Everdell. Ta se je, preden je odšel v zasebne odvetniške vode, proslavil kot tožilec, ki je dosegel uspešno obtožbo mehiškega narkokralja Joaquina Guzmana - El Chapa. Skupaj z Everdellom so v ekipi tudi odvetniki, ki so v preteklosti uspešno branili osebe, ki jim je država očitala terorizem in umore.

Jeffrey Epstein je umrl 10. avgusta 2019 v svoji celici v New Yorku, medtem ko je čakal na začetek sojenja tudi zaradi spolne zlorabe mladoletnic. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Jeffrey Epstein je umrl 10. avgusta 2019 v svoji celici v New Yorku, medtem ko je čakal na začetek sojenja tudi zaradi spolne zlorabe mladoletnic. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Maxwellovo iskali skoraj leto dni

Po aretaciji Jeffreyja Epsteina so leta 2019 mednarodni organi pregona, ki so za njo razpisali tiralico, za Maxwellovo izgubili vsako sled. Roki zakona ji je uspelo bežati vse do julija lani, ko so jo aretirali v ZDA. Ko je bila Maxwellova na begu, so različni mednarodni mediji poročali o tem, da so jo opazili v različnih državah. Po poročanju Daily Maila je Maxwellova prav v ta namen najela več dvojnic, ki so se pojavljale vse od Mehike do Francije. Samo v ZDA, kjer se je očitno skrivala Maxwellova, je nikoli niso opazili. Agenti ameriškega FBI so Maxwellovo na koncu našli prek nadzora njenega pametnega telefona.

Trendi Dokumentarec o pedofilskem bogatašu: ves čas snemanja so dobivali grožnje #video
Virginia Giuffre
Trendi Epsteinova žrtev: kot 17-letnica sem bila prisiljena v seks s princem Andrewom
Ne spreglejte