SiolNET. Trendi Svet znanih
3,96

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pomočnici pedofila Epsteina 20 let zapora

3,96

termometer

Ghislaine M | Ghislaine Maxwell z Jeffreyjem Epsteinom | Foto: Profimedia
Ghislaine Maxwell z Jeffreyjem Epsteinom Foto: Profimedia

Ghislaine Maxwell, nekdanja sodelavka in ljubimka pokojnega milijarderja Jeffreyja Epsteina, je bila v torek na zveznem sodišču v New Yorku obsojena na 20 let zapora, ker je sodelovala pri Epsteinovih spolnih zlorabah mladoletnic. Tožilci so želeli do 55 let zapora, odvetniki do pet let, sodnica pa je ubrala srednjo pot.

"Ghislaine Maxwell ni kaznovana namesto Jeffreyja Epsteina, ampak je sodelovala v grozljivem početju in pomagala Epsteinu pri spolnih zlorabah," je ob izreku kazni dejala sodnica Alison Nathan. "Kazen 240 mesecev zapora je zadostna in ni večja, kot je potrebno," je dodala.

Žal ji je za bolečino, ki so jo pretrpele žrtve

60-letna Maxwellova je pred izrekom kazni prvič do zdaj izrazila nekaj malega obžalovanja za svoja dejanja, ko je prisotnim žrtvam spolnih zlorab povedala, da ji je žal za bolečino, ki so jo pretrpele.

Ghislaine M | Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Njeni odvetniki so med sodnim procesom trdili, da ni bila ničesar kriva in da jo tožilstvo preganja le zato, da nekoga kaznuje, potem ko si je Epstein, ki je več kot deset let zlorabljal mlada dekleta, leta 2019 v zaporu na Manhattnu vzel življenje med čakanjem na sodni proces.

Epsteinu priskrbela dekleta in tudi sama sodelovala v orgijah

Jeffrey Epstein je več kot desetletje zlorabljal dekleta, tudi mladoletnice, ki mu jih je pogosto privedla Maxwellova, ob tem je tudi sama sodelovala v spolnih orgijah. Tožilci so zahtevali visoko kazen tudi zato, da se pošlje sporočilo vsem podobnim prestopnikom.

Maxwellovo so aretirali na njenem posestvu v New Hampshiru leta 2020, potem ko Epsteina zaradi samomora niso več mogli preganjati. "Ghislaine Maxwell bo odgovarjala za grozljive zločine nad otroki. Kazen pošilja močno sporočilo, da ni nihče nad zakonom in da nikoli ni prepozno za pravico," je sporočil zvezni tožilec Manhattna Damian Williams.

Epstein in Maxwellova na posestvu Balmoral na Škotskem, ki je v lasti britanske kraljeve družine | Foto: Profimedia Epstein in Maxwellova na posestvu Balmoral na Škotskem, ki je v lasti britanske kraljeve družine Foto: Profimedia

Trdi, da jo v zaporu zlorabljajo

Njena odvetnica Bobbi Sternheim je novinarjem povedala, da se bo Maxwellova pritožila, in ponovila obtožbe, da so jo vsak dan v zaporu zlorabljali, na koncu pa še obsodili na izjemno dolgo zaporno kazen.

"Ghislaine, zaslužiš si, da ostaneš v zaporu do konca življenja. Zaslužiš si, da si ujeta v kletki do smrti, tako kot si sama zapirala svoje žrtve," je pred izrekom kazni dejala ena od žrtev Epsteina in Maxwellove Virginia Giuffre Roberts. Ghislaine Maxwell, ki jo je porota spoznala za krivo lani decembra, bo morala plačati tudi 750 tisoč dolarjev denarne kazni.

Preberite še:

Ghislaine Maxwell Novice Ghislaine Maxwell spoznana za krivo sodelovanja pri spolnih zlorabah mladoletnic Ghislaine Maxwell arhivske Trendi Sojenje pedofilovi pomočnici: spregovorila žrtev, ki so jo začeli zlorabljati pri 14 letih Ghislaine Maxwell Novice Pedofilu Epsteinu vodila otroke: "Edini prijatelj v zaporu je podgana" Ghislaine Maxwell Trendi Sodelavka pedofilskega bogataša se pritožuje nad razmerami v ječi

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin