Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 12. 2021,
8.37

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,17

11

Natisni članek

spolne zlorabe Jeffrey Epstein Ghislaine Maxwell

Sreda, 1. 12. 2021, 8.37

2 leti, 4 mesece

Sojenje pedofilovi pomočnici: spregovorila žrtev, ki so jo začeli zlorabljati pri 14 letih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,17

11

Ghislaine Maxwell sojenje | Skica Ghislaine Maxwell s sojenja | Foto Reuters

Skica Ghislaine Maxwell s sojenja

Foto: Reuters

Prva od štirih domnevnih žrtev spolnih zlorab pokojnega milijarderja Jeffreyja Epsteina, ki bodo pričale na sodnem procesu proti Epsteinovi sodelavki Ghislaine Maxwell, je v torek opisala spolne zlorabe, ki so se začele, ko je bila stara 14 let. Zatrdila je, da je pri tem sodelovala tudi obtožena.

Ženska, ki so jo poimenovali le s psevdonimom Jane, je povedala, da je bila Ghislaine Maxwell pogosto v sobi, ko je imela spolne odnose z Jeffreyjem Epsteinom, in pri tem sodelovala, včasih tudi z drugimi dekleti. Epsteina je prvič srečala leta 1994 na glasbenem taboru, ki ga je sponzoriral.

Povabil jo je k sebi domov v Palm Beach na Floridi. Najprej skupaj z mamo, potem tudi samo. Prvič se je slekel pred njo in le masturbiral, v masažni sobi naj bi jo otipavala skupaj z Maxwellovo, kasneje pa je bilo več orgij po različnih krajih.

Ghislaine Maxwell in Jeffrey Epstein | Foto: Profimedia Ghislaine Maxwell in Jeffrey Epstein Foto: Profimedia

Prvega dne je pričal tudi Epsteinov pilot Lawrence Paul Visoski ml., ki je za milijarderja od leta 1991 do leta 2019 opravil tisoč poletov. Zatrdil je, da na letalu ni nikoli opazil ničesar sumljivega oziroma nobenih spolnih aktivnosti, nobenih kondomov, spolnih igrač ali česa podobnega. Prav tako ni dobil vtisa, da bi kdaj prevažal mladoletnice.

Povedal pa je, da so bili na Epsteinovem letalu številni znani potniki, med njimi nekdanja predsednika ZDA Bill Clinton in Donald Trump, britanski princ Andrew, pokojni astronavt John Glenn in drugi.

Victoria Roberts (v sredini) je leta 2019 spregovorila o tem, kako naj bi jo Epstein prisiljeval v spolne odnose s svojimi prijatelji, ko je bila še mladoletna. Med temi prijatelji naj bi bil tudi britanski princ Andrew (levo). Ob njiju je na fotografiji tudi Ghislaine Maxwell. | Foto: Profimedia Victoria Roberts (v sredini) je leta 2019 spregovorila o tem, kako naj bi jo Epstein prisiljeval v spolne odnose s svojimi prijatelji, ko je bila še mladoletna. Med temi prijatelji naj bi bil tudi britanski princ Andrew (levo). Ob njiju je na fotografiji tudi Ghislaine Maxwell. Foto: Profimedia

Epsteinovo letalo so v medijih poimenovali Lolita Express zaradi obtožb, da je prevažalo najstnice za Epsteina med njegovimi posestvi od New Yorka, Londona, Pariza, Deviških otokov do Nove Mehike.

Newyorška tožilka Lara Pomerantz je v uvodnem nagovoru poroti 59-letno Ghislaine Maxwell opisala kot partnerico v Epsteinovih zločinih. Obtožnica temelji na izjavah štirih žensk, ki jih je Epstein spolno zlorabljal od leta 1994 do leta 2004.

Ghislaine Maxwell z Billom Clintonom ob vkrcanju v Epsteinovo zloglasno zasebno letalo | Foto: Profimedia Ghislaine Maxwell z Billom Clintonom ob vkrcanju v Epsteinovo zloglasno zasebno letalo Foto: Profimedia

Maxwellovo so obtožili julija 2020 in aretirali na njenem posestvu v New Hampshiru, kjer se je osamila zaradi pandemije covid-19.

Epstein se je mesec dni po aretaciji avgusta 2019 obesil v celici zveznega zapora na Manhattnu.

Oglejte si še:

Melinda Gates, Bill Gates
Trendi Melinda Gates je ločitev sprožila že leta 2019 zaradi Billovih poslov z Epsteinom
Ghislaine Maxwell
Novice Pedofilu Epsteinu vodila otroke: "Edini prijatelj v zaporu je podgana"
Ne spreglejte