SiolNET. Novice Svet
0,22

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ostanek viadukta v Genovi bi se lahko zrušil

0,22

termometer

Genova
Viadukt Morandi se je zrušil prejšnji teden med nevihto, z njim je 45 metrov v globino zgrmelo več kot 30 avtomobilov in tovornjakov. Foto: Reuters

Po zrušitvi dela viadukta Morandi v Genovi v Italiji, ki je zahtevala 43 smrtnih žrtev, bi se lahko zrušil tudi preostali del konstrukcije. Po oceni preiskovalne skupine infrastrukturnega ministrstva morajo viadukt ali podreti ali pa čim prej stabilizirati.

Italijanska policija je medtem preiskala prostore zasebnega upravitelja avtocest Autostrade per l'Italia. Iskali so dokumentacijo, ki bi pripomogla k razjasnitvi vzroka tragedije. Vlada sicer tej družbi, ki upravlja skoraj 3.000 kilometrov avtocest, očita odgovornost za nesrečo in napoveduje, da ji bo odvzela koncesijo.

123 Novice Kamere ujele trenutek, ko se je zrušil viadukt v Genovi #video

Prebivalcem ogroženih stanovanj pod ostankom viadukta so prepovedali, da se vrnejo na domove, tudi zgolj po osebne stvari. Pred tem so sicer še lahko vstopili v stanovanje ob prisotnosti pripadnika civilne zaščite, poročajo italijanski mediji. V stanovanjskih poslopjih pod viaduktom je sicer živelo okoli 600 ljudi, ki so jih po zrušenju viadukta evakuirali.

Preostanek porušenega viadukta v Genovi Novice Potrdili 43 smrtnih žrtev zrušenja viadukta v Genovi

Viadukt Morandi se je zrušil prejšnji teden med nevihto, z njim je 45 metrov v globino zgrmelo več kot 30 avtomobilov in tovornjakov. Pri tem je umrlo 43 ljudi. Razlog za katastrofo preiskovalci še ugotavljajo, bi pa lahko bila kriva načeta jeklenica.

Genova Novice Upravljalec avtoceste pri Genovi bo plačal pol milijarde evrov

Italijanska vlada je že sprožila postopek odvzema koncesije zasebnemu podjetju Autostrade per l'Italia, ki upravlja ta in številne druge dele italijanskih avtocest. Podjetje odgovornost zavrača, je pa napovedalo vzpostavitev dveh skladov za pomoč žrtvam in njihovim družinam ter potrebe mesta Genova v skupni vrednosti pol milijarde evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin