Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 8. 2018,
14.12

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

Genova viadukt nesreča nesreča

Sreda, 22. 8. 2018, 14.12

5 let, 7 mesecev

Ostanek viadukta v Genovi bi se lahko zrušil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Genova | Viadukt Morandi se je zrušil prejšnji teden med nevihto, z njim je 45 metrov v globino zgrmelo več kot 30 avtomobilov in tovornjakov. | Foto Reuters

Viadukt Morandi se je zrušil prejšnji teden med nevihto, z njim je 45 metrov v globino zgrmelo več kot 30 avtomobilov in tovornjakov.

Foto: Reuters

Po zrušitvi dela viadukta Morandi v Genovi v Italiji, ki je zahtevala 43 smrtnih žrtev, bi se lahko zrušil tudi preostali del konstrukcije. Po oceni preiskovalne skupine infrastrukturnega ministrstva morajo viadukt ali podreti ali pa čim prej stabilizirati.

Italijanska policija je medtem preiskala prostore zasebnega upravitelja avtocest Autostrade per l'Italia. Iskali so dokumentacijo, ki bi pripomogla k razjasnitvi vzroka tragedije. Vlada sicer tej družbi, ki upravlja skoraj 3.000 kilometrov avtocest, očita odgovornost za nesrečo in napoveduje, da ji bo odvzela koncesijo.

Novice Kamere ujele trenutek, ko se je zrušil viadukt v Genovi #video

Prebivalcem ogroženih stanovanj pod ostankom viadukta so prepovedali, da se vrnejo na domove, tudi zgolj po osebne stvari. Pred tem so sicer še lahko vstopili v stanovanje ob prisotnosti pripadnika civilne zaščite, poročajo italijanski mediji. V stanovanjskih poslopjih pod viaduktom je sicer živelo okoli 600 ljudi, ki so jih po zrušenju viadukta evakuirali.

Preostanek porušenega viadukta v Genovi
Novice Potrdili 43 smrtnih žrtev zrušenja viadukta v Genovi

Viadukt Morandi se je zrušil prejšnji teden med nevihto, z njim je 45 metrov v globino zgrmelo več kot 30 avtomobilov in tovornjakov. Pri tem je umrlo 43 ljudi. Razlog za katastrofo preiskovalci še ugotavljajo, bi pa lahko bila kriva načeta jeklenica.

Genova
Novice Upravljalec avtoceste pri Genovi bo plačal pol milijarde evrov

Italijanska vlada je že sprožila postopek odvzema koncesije zasebnemu podjetju Autostrade per l'Italia, ki upravlja ta in številne druge dele italijanskih avtocest. Podjetje odgovornost zavrača, je pa napovedalo vzpostavitev dveh skladov za pomoč žrtvam in njihovim družinam ter potrebe mesta Genova v skupni vrednosti pol milijarde evrov.

Ne spreglejte