Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 6. 2020,
16.05

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,37

11

Natisni članek

Srbija Koronavirus COVID-19

Sobota, 27. 6. 2020, 16.05

3 leta, 10 mesecev

Koronavirus v Srbiji in BiH

Okužbe s koronavirusom potrdili tudi v političnem vrhu države

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,37

11

Aleksandar Vulin | Srbskega obrambnega ministra Aleksandra Vulina so testirali, potem ko je bil eden od državnih sekretarjev na ministrstvu hospitaliziran zaradi covida-19. Test je bil pozitiven, vendar pa Vulin nima simptomov in se počuti dobro, tako da v samoizolaciji še naprej redno opravlja naloge obrambnega ministra. | Foto STA

Srbskega obrambnega ministra Aleksandra Vulina so testirali, potem ko je bil eden od državnih sekretarjev na ministrstvu hospitaliziran zaradi covida-19. Test je bil pozitiven, vendar pa Vulin nima simptomov in se počuti dobro, tako da v samoizolaciji še naprej redno opravlja naloge obrambnega ministra.

Foto: STA

V Srbiji so od petka do danes ob 5933 testiranjih potrdili 227 novih okužb z novim koronavirusom. Umrla sta dva bolnika s covidom-19, skupaj doslej 257, v oskrbi z ventilatorji pa je 32 oseb. Okužbo z novim koronavirusom so potrdili tudi pri obrambnem ministru Aleksandru Vulinu in predsednici parlamenta Maji Gojković, poročajo srbski mediji.

Novice Janša: Neodgovorni politiki in mediji ogrožajo življenja

V Srbiji v zadnjih dneh vsak dan poročajo o več kot sto novih okužbah. Med okuženimi sta tudi Vulin in Gojkovićeva, ki je hospitalizirana in je deležna ustrezne terapije, so potrdili v njenem kabinetu. Gojkovićeva ima pljučnico, vendar se kljub okužbi počuti dobro, piše STA.

Namestnica direktorja beograjske infekcijske klinike Ivana Milošević je pojasnila, da se v njihovi kliniki trenutno zdravi 90 obolelih, v sprejemni ambulanti pa dnevno pregledajo 300 ljudi. | Foto: Reuters Namestnica direktorja beograjske infekcijske klinike Ivana Milošević je pojasnila, da se v njihovi kliniki trenutno zdravi 90 obolelih, v sprejemni ambulanti pa dnevno pregledajo 300 ljudi. Foto: Reuters

Srbski zdravstveni minister Zlatibor Lončar je danes dejal, da država v primeru dodatnega poslabšanja razmer ne bo imela druge izbire, kot da uvede dodatne ukrepe. "Če se nekdo ne drži priporočil, nimamo druge izbire, kot da uvedemo ukrepe, ki bodo izboljšali razmere in zavarovali zdravje in človeška življenja," je povedal.

V BiH rekordno število novih okužb

V BiH so v minulih 24 urah potrdili 172 okužb z novim koronavirusom, kar je največ od začetka pandemije. Umrla sta dva bolnika s covidom-19. V Severni Makedoniji so danes našteli 150 novih okužb, kar je nekoliko manj kot v petek. Umrlo je devet bolnikov s covidom-19, piše STA

V Federaciji BiH so po podatkih tamkajšnjega inštituta za javno zdravje v zadnjih 24 urah potrdili 101 novo okužbo, v Republiki srbski pa 71.

Največje dnevno povečanje v Federaciji BiH so zabeležili v Stolcu blizu Mostarja, kjer so se prav vsi okužili v tovarni za predelavo rib. Skupaj so v Federaciji BiH doslej testirali 52.748 ljudi, okužbo pa potrdili pri 1920 ljudeh. Okrevalo je 1022 ljudi, 845 pa je še aktivno okuženih. V zadnjih 24 urah je umrl en bolnik s covidom-19, skupaj doslej 53.

Preberite tudi:

Italija zastave koronavirus
Novice Na jugu Italije vre zaradi novih okužb, v Srbiji danes 193 primerov #video
Maska
Novice V trgovine poskušajo vstopiti s kartico, ki jih oprošča nošnje mask
RTV Slovenija
Novice Okuženi trije zaposleni na RTV Slovenija
Ne spreglejte