Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Sobota,
27. 6. 2020,
8.31

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,15

182

Natisni članek

Janez Janša Janez Janša protesti Koronavirus

Sobota, 27. 6. 2020, 8.31

3 leta, 10 mesecev

Janša: Neodgovorni politiki in mediji ogrožajo življenja

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,15

182

"Neodgovorni politiki in mediji kljub omejitvi zbiranja na 500 oseb že od začetka maja vzpodbujajo množične proteste in tesne nastope ter kršitve zakona. Ogrožajo zdravje in življenja ter širijo covid19," je včeraj pozno zvečer na Twitterju opozoril premier Janez Janša.

Dogajanje na včerajšnjem protestu. Video: Ana Kovač 

protesti
Novice Trg republike sameval brez ograj in protestnikov #video

"Neodgovorni politiki in mediji pa kljub omejitvi zbiranja na 500 oseb že od začetka maja spodbujajo množične proteste in tesne nastope ter kršitve zakona. Ogrožajo zdravje in življenja ter širijo covid19," poudarja predsednik vlade Janez Janša. | Foto: STA , "Neodgovorni politiki in mediji pa kljub omejitvi zbiranja na 500 oseb že od začetka maja spodbujajo množične proteste in tesne nastope ter kršitve zakona. Ogrožajo zdravje in življenja ter širijo covid19," poudarja predsednik vlade Janez Janša. Foto: STA ,

Policija: Zbralo se je 3.500 ljudi

Po sredinih protestih, ki so bili vzporedno z državno proslavo, so se včeraj že deveti petek zaporedoma v središču prestolnice nadaljevali protivladni protesti, ki so se sprva začeli s kolesarjenjem in zaščitnimi maskami na obrazih. Pred 19. uro so se protestniki začeli zbirati na Prešernovem trgu in okolici, od koder se je skupina začela pomikati po ulicah v središču mesta, nato pa se jih je okoli 3.500 zbralo na Kongresnem trgu, kjer se je shod tudi končal, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Janez Janša
Novice Janša: Stare zamere in sovraštvo so spet dobili svojo moč

Aktivno okuženih je 68 ljudi

V četrtek so okužbo z novim koronavirusom pri 843 testih potrdili pri enajstih ljudeh. V prvih štirih dneh tega tedna so tako skupaj potrdili že 37 novih okužb, največ v ponedeljek, in sicer 13, kar je bilo največ od 24. aprila.

Aktivno okuženih je 68 ljudi. V bolnišnici se zdravi osem ljudi, od tega dve osebi na intenzivni negi, kažejo podatki na spletni strani Covid-19 Sledilnik. Od enajstih novih okužb so štiri v občini Škofljica, tri v občini Škofja Loka, po eno novo okužbo imajo tudi v občinah Ljubljana, Prebold, Ljutomer in Kobarid, kjer so potrdili sploh prvo okužbo do zdaj.

Med okuženimi je tudi učenec iz Osnovne šole Cvetka Golarja v Škofji Loki, za sošolce in sošolke ter razredničarko pa je predvidena karantena, poroča 24.ur.

Novih smrti v četrtek ni bilo, so pa na NIJZ naknadno dobili poročilo o še dveh bolnikih s covid-19, ki sta umrla aprila. Skupno število umrlih bolnikov s covid-19 je tako po posodobljenih podatkih 111.

Okuženi tudi trije zaposleni na RTV Slovenija
Pri treh osebah, zaposlenih na Radioteleviziji (RTV) Slovenija, so potrdili okužbo s koronavirusom. Kot so sporočili iz medijske hiše, so ob tem v skladu z notranjim protokolom, ki sledi navodilom NIJZ, tudi ustrezno ukrepali. Tako so med drugim ostali doma vsi, ki so bili neposredno v stiku z okuženimi.
RTV Slovenija
Novice Okuženi trije zaposleni na RTV Slovenija
Tanja Fajon
Novice Fajonova proti Pahorju, predsednika republike v bran vzel Janša

Ne spreglejte