SiolNET. Novice Svet
5,99

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Kaj se zares dogaja z letošnjo (hrvaško) turistično sezono

"Ni julijske luknje, prejšnja leta smo imeli presežek gostov" #video

5,99

termometer

Zlatni rat, Zlati rt
Direktor turistične skupnosti v Bolu na dalmatinskem otoku Brač priznava, da je te dni gostov manj kot pred točno enim letom, a vztrajno zavrača namige, da gre za "julijsko luknjo". Foto: Thinkstock

Tako letošnje razmere v svojem domačem Bolu na otoku Braču (in verjetno hrvaškem turizmu nasploh) pojasnjuje direktor tamkajšnje turistične skupnosti Markito Marinković.

"Res je, v Bolu je 120 gostov manj kot lani, ampak ni to nobena julijska luknja," je po poročanju hrvaških medijev index.hr in 24 sata povedal Marinković v oddaji hrvaškega radia.

Brugge Trendi Še eno evropsko mesto je reklo stop množičnemu turizmu #video

Meni, da je v prejšnjih treh letih Hrvaška imela "presežek gostov" zaradi "motenj na emitivnih trgih Hrvaški konkurenčnih turističnih destinacij, kot so Turčija, Grčija in Egipt". Gosti, ki so se takrat preselili na Hrvaško, Italijo in Španijo, "so zdaj odšli oziroma del njih se ni vrnil."

Jadran Novice Manj turistov na Hrvaškem: "Tako prazno ni bilo niti med vojno" #video

Hotelom se skoraj ne pozna, zasebniki pa zelo nesrečni

Kot so poročali hrvaški mediji, je v prvih 12 dneh letošnjega julija v sistemu za prijavo gostov eVisitor zabeleženo nekaj več kot 94 tisoč gostov in nekaj več kot 501 tisoč nočitev manj kot v enakem lanskem obdobju. Številke so manjše v vseh hrvaških županijah, največji primanjkljaj pa je pri gostih iz Češke, Poljske in Nemčije.

Hrvaška. Obala. Morje. Plaža. Poletje. Novice Zasoljene cene na Hrvaškem: za kokakolo šest evrov

Ta padec je sicer zelo neenakomeren – hoteli ga komaj zaznavajo, pri zasebnih ponudnikih pa je zato toliko večji in pri njih že sproža preplahe.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin