SiolNET. Trendi Potovanja
3,86

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Še eno evropsko mesto je reklo stop množičnemu turizmu #video

3,86

termometer

Brugge
Foto: Getty Images

Čeprav niso med najbolj razvpitimi turističnimi destinacijami, se tudi v belgijskem mestu Brugge spoprijemajo s pretiranim številom obiskovalcev. Zdaj so se odločili, da bodo uvedli omejitve.

Medtem ko si večina Evrope oziroma sveta intenzivno prizadeva, da bi k sebi privabila čim več turistov, postaja vse daljši tudi spisek krajev, ki so ubrali obratno pot.

V Benetkah so denimo uvedli vstopnino v mesto, v Dubrovniku omejujejo število obiskovalcev v starem jedru in križark, ki vplujejo v pristanišče, v Amsterdamu oziroma na Nizozemskem pa so se pred kratkim odločili, da se bodo preprosto prenehali oglaševati kot turistična destinacija.

Nova Zelandija Trendi Nova Zelandija bo turistom za vstop v državo zaračunala 20 evrov

Zgledu nizozemskih sosedov zdaj sledijo tudi v belgijskem mestu Brugge, kjer so leta 2017 našteli že okoli 16,3 milijona turistov. Glavna atrakcija mesta je staro mestno jedro, ki je pod Unescovo zaščito, vanj pa se na vrhuncu sezone nagnete tudi trikrat več turistov, kot je tam domačinov.

Brugge je priljubljen predvsem kot enodnevni postanek na turističnih turah po Evropi - podobno kot Ljubljana, ki jo množice obiščejo denimo na poti med Benetkami in Budimpešto.

Novi župan Bruggea Dirk De fauw se je odločil to končati in sprejel nekaj drastičnih odločitev. Med drugim ne bodo več oglaševali enodnevnih izletov v mesto, poročanje lokalnih medijev povzema CNN, ker enodnevni turisti ne prinašajo zaslužka ponudnikom hotelskih namestitev.

Brugge Foto: Getty Images

Prav tako bodo v pristanišču dovolili pristati največ dvema potniškima ladjama na dan, pa še to le ob delovnikih, medtem ko ob koncih tedna niso zaželene.

Preberite še:

Pripjat Trendi Černobil: manj radioaktivne nevarnosti, več težav s turisti #video Airbnb Novice Učinki Airbnbja: prestolnice v omejitve, v Sloveniji država stori premalo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin