SiolNET. Novice Svet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nezakonita trgovina v Kolumbiji: Mamila, orožje in … Lenivci?!

4

termometer

 | Foto:
Poleg mamil in orožja so vroče blago v Kolumbiji tudi divje ogrožene živali. V zadnjem času cveti predvsem nezakonita trgovina z lenivci, čeprav so ti skrajno neprimerni za življenje v ujetništvu.

Samo v zadnjem letu naj bi bilo na kolumbijskih ulicah prodanih več kot 60 tisoč divjih živali. Tako se nezakonita trgovina širi po vsem svetu, z njo pa se po nekaterih ocenah zasluži okoli 20 milijard dolarjev na leto. V največji raciji na trgovce z živalmi do zdaj v Arlingtonu v Teksasu je ameriška policija leta 2009 zaplenila kar 27 tisoč različnih živali, med katerimi je bil velik delež lenivcev, piše Blic.

Zakaj so prav lenivci tako iskano blago? Najbrž zaradi simpatičnega videza. Za domače ljubljence pa so te živali kljub prikupnosti in večnem nasmehu na obrazu skrajno neprimerne, opozarjajo strokovnjaki. Poleg tega v ujetništvu tudi izredno težko preživijo, kar je tudi glavni razlog, da jih v živalskih vrtovih po navadi ne najdemo.

Te živali namreč potrebujejo prav posebno ujetniško nego, ki vključuje posebne luči za segrevanje in aparat za vlaženje prostora. Odveč je poudarek, da le redki lastniki za nezakonito priskrbljene domače ljubljenčke poskrbijo na primeren način, število lenivcev, ki so že zdaj izredno ogrožena živalska vrsta, pa se tako še zmanjšuje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin