Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 4. 2021,
17.17

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,00

1

Natisni članek

Avstralija žival hobotnica

Sobota, 3. 4. 2021, 17.17

3 leta

Neverjetno: poglejte, kako ga je napadla "jezna hobotnica" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,00

1

Geologu Lanceu Karlsonu je uživanje na počitnicah pokvarila "jezna hobotnica," ki je zaradi svojega napada, ki mu ga je uspelo ujeti na kamero, postala spletna uspešnica.

hobotnica
Novice Znanstveniki dokazali: hobotnice lahko sanjajo (na svoj način)

Incident z "jezno hobotnico" se je geologu Lanceu Karlsonu pripetil na počitnicah, ki jih je skupaj z družino preživljal v zalivu Geographe na avstralski jugozahodni obali. Kot je pojasnil, je najprej mislil, da gre za morskega biča, ki naj bi z repom napadel galeba. Ko pa se je s svojo dveletno hčerko živali približal, ko je ta plavala v plitvini, je odkril, da gre v resnici za besno hobotnico. 

Pustila za seboj odtise

Tako je tudi nastal viralni posnetek, na katerem je mogoče videti, kako razjarjena hobotnica plane proti Karlsonu in njegovi hčerki ter v hipu iztegne svoje dolge lovke, preden se umakne. "Udarila je z lovkami, kar je bil pravi šok," je dejal Karlson za Reuters.  Srečanja z morsko živaljo pa tu ni bilo konec. Potem ko sta se s hčerko umaknila, je čez nekaj minut Karlson v vodo stopil sam. Med plavanjem in raziskovanjem rakovih lupin ga je znova napadla. 

Med plavanjem je najprej začutil udarec lovke po roki, temu pa sta sledila še dva, in sicer po zgornjem delu hrbta in vratu. "Plavalna očala so se mi zameglila, voda je nenadoma postala motna in spominjam se šoka in zmedenosti," je tako neljubi dogodek opisal geolog, ki je prišel navzkriž z razburjeno hobotnico. 

Kot je dodal, se mu je pred živaljo uspelo pravočasno rešiti in odplavati stran proti plaži. Lovke pa so na njegovem telesu pustile rdeče sledi. "Udarec ni bil ravno boleč. Bolj sem bil šokiran nad tem, kar se je zgodilo," je še pojasnil Karlson in hkrati izpostavil, da so se mu rdeči odtisi prikazali takoj po napadu, ki jih je ublažil tako, da se je polil s kokakolo. Kot je razložil, je trik z omenjeno pijačo pomagal, saj ga je nehalo peči, zato tudi ni poiskal zdravniške pomoči, piše stran 7news.

Novice Navihani konj: vsakič, ko ga poskušajo zajahati, se naredi mrtvega #video
Ne spreglejte