SiolNET. Novice Svet
6,51

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Hrvaškem 180 novih primerov okužbe #video

6,51

termometer

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili 180 novih primerov okužbe, kar je rekordna številka od začetka epidemije. Opravili so 1.201 test, število aktivnih primerov pa je 811.

Od 25. februarja so skupno na Hrvaškem potrdili okužbo pri 6.050 ljudeh. 115 bolnikov je hospitaliziranih, od tega jih je deset na respiratorju. Do zdaj je umrlo 161 ljudi, 5.078 pa jih je bolezen covid-19 prebolelo.

Po podatkih štabov lokalnih civilnih zaščit je bilo največ primerov potrjenih v Zagrebu, in sicer 140.

 

 

Večinoma so okuženi mladi

Na Hrvaškem so največ okužb z novim koronavirusom potrdili 11. julija, ko so našteli 140 primerov. V sredo so potrdili 130 novih okužb, danes pa 180. Od začetka tedna so tako zabeležili 446 novih primerov. Hrvaški epidemiologi pojasnjujejo, da gre večinoma za mlade ljudi, ki so se okužili z novim koronavirusom na nočnih zabavah v gostinskih lokalih med počitnicami na obali, piše STA.

V Zagrebu kar 47 novih primerov, veliko tudi v Splitsko-dalmatinski županiji

Največ novookuženih je bilo v preteklih 24 urah na območju Zagreba, kjer so zabeležili 47 novih okužb. Zagrebški štab civilne zaščite je prav tako pojasnil, da je večina novookuženih, 24, v stik z virusom prišla med počitnicami.

V Splitsko-dalmatinski županiji so v preteklih 24 urah potrdili 41 novih primerov, ena oseba pa je umrla zaradi bolezni covid-19. V obalnih županijah so osem novih primerov zabeležili v Zadrski županiji, po tri v Šibeniško-kninski in Dubrovniško-neretvanski, dva v Primorsko-goranski ter enega v Istrski županiji, so poročali tamkajšnji štabi. V vseh preostalih županijah so našteli še 40 novih okužb, pri čemer v petih od srede niso potrdili novih primerov, piše STA.

V Srbiji in BiH znova prek 200 novih okužb

V Srbiji so v zadnjem dnevu potrdili 247 okužb z novim koronavirusom, zaradi covida-19 pa so umrli trije ljudje, kar je najmanj od konca junija. V Srbiji so doslej potrdili že skoraj 30.000 okužb, umrlo je skupno 661 ljudi. Poleg najnižjega števila smrtnih žrtev od konca junija danes iz države poročajo tudi o vse manjšem številu ljudi, ki pri zdravljenju potrebujejo ventilator. Trenutno je takih bolnikov 78.

V Bosni in Hercegovini so v zadnjih 24 urah zabeležili 222 novih okužb - v Federaciji BiH 143, v Republiki srbski pa 79. V prvi so poleg tega umrli trije ljudje, v drugi pa dva.

Iz Severne Makedonije medtem poročajo o 141 novih primerih in dveh smrtnih žrtvah. Največ novih okužb z novim koronavirusom so potrdili v Skopju in Kumanovu. Od izbruha epidemije so v državi potrdili 12.357 primerov okužbe, število umrlih zaradi covida-19 je naraslo na 532. (STA)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 23
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin