Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 1. 2021,
17.11

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

1

Natisni članek

beg pred policijo reševanje krokodili Avstralija

Sreda, 6. 1. 2021, 17.11

3 leta, 3 mesece

Nenavaden beg pred policijo: kaznjenec pristal v goščavi, polni krokodilov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

1

Avstralski krokodil | Kaznjenec, ki je bežal pred policijo, je v podrastju, polnem krokodilov, brez vode in hrane preživel štiri dni. | Foto Getty Images

Kaznjenec, ki je bežal pred policijo, je v podrastju, polnem krokodilov, brez vode in hrane preživel štiri dni.

Foto: Getty Images

S severa Avstralije prihaja nenavadna zgodba o tem, kako sta dva ribiča v mangrovah, v katerih mrgoli nevarnih krokodilov, odkrila pobeglega kaznjenca. Moški je bil po navedbah ribičev popolnoma gol in z oteklimi gležnji, po telesu je imel ureznine, njegovo kožo pa je prekrivalo blato. Štiridesetletnik, ki so ga policisti iskali zaradi kršitev pogojnega izpusta po oboroženem ropu, je ob pomanjkanju vode in hrane v podrastju preživel štiri dni.

Ribiča Cam Faust in Kevin Joiner sta v nedeljo v majhnem čolnu postavljala pasti za rake v predmestju Darwina z imenom East Point, ko sta nenadoma zaslišala, da nekdo kliče na pomoč. "Slišala sva ječanje. Prijatelja sem vprašal, ali ta moški potrebuje pomoč. Potem sva se mu približala," je za avstralski portal 9News povedal Faust.

V mangrovah, v katerih na severu Avstralije kar mrgoli nevarnih krokodilov, sta ribiča našla 40-letnega Luka Voskresenskyja, ki se je popolnoma gol oklepal drevesa. Moški je imel otekle gležnje, ureznine po vsem telesu, njegovo kožo pa je prekrivalo blato. Moškega je policija iskala zaradi kršitev pogojnega izpusta po oboroženem ropu. Kaznjenec je namreč pred pobegom uničil zapestnico, s katero so pristojni nadzirali njegovo gibanje.

Palau
Novice Je to država, ki bo prva na svetu premagala covid-19?

Ubežnika najprej oskrbela z mrzlim pivom in hlačami

Ubežnik je v podrastju ob obali preživel kar štiri dni. Ribiča je prosil za vodo in jima povedal, da je preživel samo zaradi polžev. Moški naj bi v mangrovah obtičal po tem, ko se je izgubil na poti na novoletno slavje. Faust in Joiner sta za avstralske medije povedala, da je bil ubežnik zelo vesel, da sta ga rešila. Najprej sta ga oskrbela z mrzlim pivom, potem mu je eden posodil kratke hlače.

Štiridesetletnik se verjetno ni dobro zavedel, kakšna nevarnost bi ga lahko čakala v podrastju. V vodah okoli Darwina namreč živijo krokodili, območje, na katerem je obtičal, pa velja za mesto, kjer omenjeni plazilci izležejo svoja jajca. Kakorkoli, ribiča sta na kraj dogodka hitro poklicala reševalce. Moškega so aretirali, trenutno je na zdravljenju v bolnišnici. "Zdaj je v bolnišnici z rokami v lisicah, ima tudi dva policista, ki ga varujeta," je za 9News še povedal Faust.

 

Ne spreglejte