SiolNET. Novice Svet
5,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nemci nameravajo prepovedati burke v šolah in drugih javnih ustanovah

5,15

termometer

Zavzemam se za prepoved nošenja burk v javnih ustanovah, pravi nemški notranji minister Thomas de Maiziere, ki meni, da bi njegov predlog lahko dobil podporo nemških poslancev.

"Strinjamo se, da zavračamo burke in da je treba postaviti zakonodajni okvir, ki bo določal, da mora biti obraz ljudi odkrit na krajih, kjer je za sobivanje v naši družbi to potrebno, in sicer za volanom, v uradih, izobraževalnih ustanovah in sodiščih," je po poročanju agencije AFP nemški notranji minister Thomas de Maiziere povedal po sestanku krščanske stranke CDU, iz katere prihaja tudi kanclerka Angela Merkel.  

Poslanci bodo prej podprli delno prepoved nošenja burk kot splošno prepoved, meni nemški notranji minister Thomas de Maiziere, ki prihaja iz vrst CDU. Poslanci bodo prej podprli delno prepoved nošenja burk kot splošno prepoved, meni nemški notranji minister Thomas de Maiziere, ki prihaja iz vrst CDU.

Poudaril je, da popolno zakrivanje obraza ne spada v kozmopolitsko državo, kot je Nemčija, "vprašanje je le, kako to uzakoniti". Po njegovih besedah bi predlog delne prepovedi nošenja burk v nasprotju s popolno prepovedjo lahko dobil podporo nemškega parlamenta.

Preberite še:
Sirski samomorilski napadalec v Nemčiji je prisegel zvestobo IS

V Nemčiji prosilec za azil z mačeto ubil človeka, dva ranil
Zgodovinar Aleš Maver: Nemci se trudijo integrirati priseljence, toda ...

De Maiziere je že minuli teden dejal, da splošne prepovedi burk ne podpira, saj je ustavnopravno problematična. "Vsega, kar zavračamo, ni mogoče prepovedati," je poudaril ob predstavitvi novih ostrejših protiterorističnih ukrepov. Ti zaostrujejo kaznovanje tujcev, storilcev kaznivih dejanj. Ti bodo glede na predlagane ukrepe hitreje pristali za zapahi, hitreje bodo tudi izgnani. STA

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin