Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 1. 2016,
16.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Nemčija terorizem rop

Sreda, 20. 1. 2016, 16.22

8 let

Nemška policija lovi tri člane nekdanje levičarske teroristične skupine RAF

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nemška policija lovi trojico, ki je lani poskušala oropati dve oklepni vozili za prevoz denarja. Gre za nekdanje člane teroristične skupine Frakcija rdeče armade (RAF).

Trojica je osumljena napadov na vozili za prevoz denarja v Bremnu in Wolfsburgu, oba poskusa ropa pa sta bila neuspešna.

Trojica nekdanjih članov RAF spet aktivna Skupino RAF so leta 1970 ustanovili Andreas Baader, Gudrun Ensslin, Horst Mahler in Ulrike Meinhof, prva leta je bila znana kot skupina Baader-Meinhof.

V tridesetih letih delovanja je bila vpletena v bombne napade, umore, ugrabitve in rope. Zahodnonemška teroristična skupina je kriva za smrt najmanj 34 ljudi. Razpustili so jo leta 1998. Glede na ugotovitve policije so trije nekdanji člani RAF lani znova stopili v akcijo.

Streljali na varovan kombi pred supermarketom Potem ko so zamaskirani napadalci junija lani streljali na varovan kombi pred nekim supermarketom v Bremnu, so ugotovili, da so izsledki DNK, ki so jih odvzeli na dveh na kraju zločina zapuščenih avtomobilih, identični DNK treh nekdanjih članov RAF – Daniele Klette, Ernsta-Volkerja Wilhelma Stauba in Burkharda Garwega. Ta trojica je po razpustitvi RAF izginila.

Po mnenju tožilstva napadi nimajo terorističnega ozadja Po novih ugotovitvah glede DNK tožilstvo zdaj domneva, da je trojica zavarovan kombi za prevoz denarja napadla tudi decembra v mestu Wolfsburg.

Po mnenju tožilstva ti napadi nimajo terorističnega ozadja, trojica naj bi si z naropanim denarjem skušala zgolj zagotoviti nadaljnje življenje v podzemlju. Oba ropa sta spodletela, tako da so roparji ostali praznih rok. V napadih ni bil nihče ranjen.

Sledi DNK trojice so odkrili tudi pri napadu na zavarovan kombi v mestu Diusburg leta 1999.

Ne spreglejte