Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 11. 2023,
17.12

Osveženo pred

5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,23

Natisni članek

otroci Irska Dublin napad

Četrtek, 23. 11. 2023, 17.12

5 mesecev

Napadalec z nožem ranil pet ljudi, dve osebi huje ranjeni #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,23
Dublin, izgredi | Storilca trenutno zdravijo v bolnišnici, nato pa ga bodo zaslišali policisti, poroča RTE.  | Foto Reuters

Storilca trenutno zdravijo v bolnišnici, nato pa ga bodo zaslišali policisti, poroča RTE.

Foto: Reuters

V napadu z nožem v središču irske prestolnice Dublin je storilec danes ranil žensko in tri otroke, poškodbe pa je utrpel tudi sam, poroča irska javna radiotelevizija RTE. Vseh pet ranjenih so prepeljali v različne bolnišnice v Dublinu. Dve osebi sta resneje poškodovani, preostale tri pa zdravijo zaradi lažjih poškodb.

Irska policija in reševalne službe so obvestilo o incidentu v središču Dublina prejele nekaj pred 14. uro. Po doslej znanih podatkih naj bi storilec po prihodu na kraj dogodka najprej z nožem napadel žensko, nato pa ranil še tri otroke, pri čemer sta bili ženska in deklica huje poškodovani, preostala dva otroka in napadalec pa so utrpeli lažje poškodbe.

Storilca trenutno zdravijo v bolnišnici, nato pa ga bodo zaslišali policisti, poroča RTE. Irska policija je sporočila, da trenutno ne iščejo nobene druge osebe. Motiv za napad še ni znan, vendar trenutno ne sumijo, da bi šlo za teroristični napad, temveč za osamljen incident.

Dublin, napad, policija, Irska | Foto: Reuters Foto: Reuters

Na napad se je že odzval irski premier Leo Varadkar, ki se je policistom in reševalcem zahvalil za hitro posredovanje. "Preiskava še poteka. Ministrica za pravosodje me sproti obvešča o dogajanju," je zapisal na družbenih omrežjih. Pravosodna ministrica Helen McEntee pa je v izjavi za javnost dodala, da je "globoko pretresena zaradi grozljivega napada", in izrazila podporo žrtvam.

Dublin, napad, policija, Irska | Foto: Reuters Foto: Reuters

Po napadu v Dublinu ulični izgredi

Fotogalerija
1 / 6

Na ulicah Dublina so zvečer nato izbruhnili izgredi, med katerimi naj bi protestniki zažgali eno policijsko vozilo in poškodovali več policistov.

Dublin, izgredi | Foto: Reuters Foto: Reuters Dublin, izgredi | Foto: Reuters Foto: Reuters Dublin, izgredi | Foto: Reuters Foto: Reuters

Vodja irske policije Drew Harris je v odzivu na dogajanje proteste označil za sramoto in dodal, da vlogo v njih igra "huliganska skupina, ki jo vodi skrajno desna ideologija".

Dublin, napad, policija, Irska | Foto: Reuters Foto: Reuters Dublin, napad, policija, Irska | Foto: Reuters Foto: Reuters Dublin, napad, policija, Irska | Foto: Reuters Foto: Reuters

Zbrane na ulicah je pozval, naj gredo domov, ljudem pa sporočil, naj ne nasedajo dezinformacijam v zvezi z napadom, še navaja RTE. Po neuradnih informacijah, ki krožijo po spletu, je namreč napadalec domnevno državljan Alžirije.

Ukrajinski vojak
Novice Novi zagrizeni sovražniki, ki poleg Rusov napadajo ukrajinske vojake
Lovec
Novice Medved napadel lovca, ta ga je ustrelil
Alejo Vidal-Quadras
Novice Španski politik v središču Madrida ustreljen v obraz #video
navijači Crvena zvezda Leipzig
Sportal Drama v Zadru, pred tekmo s Crveno zvezdo napadli člane srbske delegacije
košarka žoga
Sportal Osumljenca za napad pred tekmo v Zadru v priporu
Ne spreglejte