Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 9. 2024,
9.13

Osveženo pred

6 dni, 14 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,63

Natisni članek

Natisni članek

vlak ZDA New York podzemna železnica

Petek, 20. 9. 2024, 9.13

6 dni, 14 ur

Najstnika v New Yorku ukradla vlak podzemne železnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,63
podzemna železnica | (Pre)drzni newyorški najstniki sicer zelo redko kradejo vlake, a se občasno vozijo na strehah vlakovnih kompozicij podzemne železnice, pri čemer se dogajajo tudi tragične nesreče. | Foto STA

(Pre)drzni newyorški najstniki sicer zelo redko kradejo vlake, a se občasno vozijo na strehah vlakovnih kompozicij podzemne železnice, pri čemer se dogajajo tudi tragične nesreče.

Foto: STA

Newyorška policija je ta teden aretirala 17-letna fanta in dekle, ki sta prejšnji teden ukradla vlak podzemne železnice. Paru se je z ukradenim vlakom uspelo na kratko zapeljati po progi, nato sta trčila v parkiran vlak in peš pobegnila s prizorišča, poročajo lokalni mediji.

Policija je sporočila, da sta se mladoletnika prejšnji teden v noči na petek na postaji v četrti Queens vkrcala na parkirani vlak podzemne železnice, ga nekako zagnala in po krajši vožnji trčila v drug vlak ter nato pobegnila. Poškodovanih v incidentu ni bilo.

Dekle so policisti v New Yorku prijeli v sredo, njenega sostorilca pa v četrtek, potem ko so ju identificirali na podlagi posnetkov varnostnih kamer, poročajo ameriški mediji in britanski BBC.

Predstavnik newyorške mestne uprave za promet je povedal, da sta se z ukradenim vlakom, preden sta se zaletela, vozila približno 15 metrov. Ni znal pojasniti, kako sta vlomila v vlak ter kako jima ga je uspelo zagnati in nato upravljati.

Kratko vožnjo je opisal kot izjemno nespametno in nepremišljeno dejanje ter dejal, da že nameščajo številne dodatne varnostne kamere, da bi preprečili ponovitev takšnega incidenta. Drzni newyorški najstniki sicer zelo redko kradejo vlake, se pa občasno vozijo na strehah vlakovnih kompozicij podzemne železnice, pri čemer se dogajajo tudi tragične nesreče.

KBC Zagreb.
Novice V kibernetskem napadu na največjo hrvaško bolnišnico naj bi ukradli številne podatke
PGD Veliki Gaber
Novice Gasilcem dan pred veliko veselico ukradli plinski žar, zvočnike in sto kilogramov pomfrita
Logan Martin
Sportal Branilcu olimpijskega zlata ukradli opremo
Policija
Novice Predrzen voznik brez vozniškega dovoljenja bežal pred policisti #video
Ne spreglejte