Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 5. 2024,
13.34

Osveženo pred

3 tedne, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Hamas Izrael Palestina Gaza

Četrtek, 23. 5. 2024, 13.34

3 tedne, 2 dneva

Na severu Gaze nove smrtne žrtve izraelskih napadov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Gaza | Izraelska vojska je v mestu Gaza najprej zadela družinsko hišo in pri tem ubila 16 ljudi, kasneje pa še mošejo. | Foto Reuters

Izraelska vojska je v mestu Gaza najprej zadela družinsko hišo in pri tem ubila 16 ljudi, kasneje pa še mošejo.

Foto: Reuters

Izraelske sile so danes zjutraj v dveh napadih na mesto Gaza ubile najmanj 26 ljudi, je sporočila civilna zaščita v palestinski enklavi. Drugod na severu Gaze so vojaki v sredo po štirih dneh spopadov in obleganja bolnišnice Al Avda v Džabaliji vdrli v zdravstveno poslopje, večino osebja in pacientov pa prisilili k umiku.

Ugrabljene vojakinje
Novice Brutalen napad Hamasa: objavljen posnetek ugrabitve izraelskih talk #video

Izraelska vojska je v mestu Gaza najprej zadela družinsko hišo in pri tem ubila 16 ljudi, kasneje pa še mošejo, je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal tiskovni predstavnik civilne zaščite, ob tem pa pojasnil, da je med smrtnimi žrtvami najmanj 15 otrok.

S severa uničene enklave zadnje dni redno prihajajo poročila o spopadih med izraelsko vojsko in palestinskimi borci, ki so potekali tudi v okolici bolnišnice v begunskem taborišču Džabalija.

Izraelske sile vdrle v bolnišnico

Tam so izraelske sile v sredo po večdnevnem obleganju bolnišnice Al Avda vdrle v poslopje, kjer je bilo 140 zdravstvenih delavcev, je na omrežju X sporočil generalni sekretar Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Po navedbah očividcev so vojaki prisotnim odredili, naj zapustijo bolnišnico, a tam naj bi kljub temu ostalo 14 uslužbencev, 11 ranjencev in njihovi spremljevalci, ki nočejo oditi brez rešilnih vozil, navaja palestinska tiskovna agencija Wafa.

Izraelska vojska vzporedno z ofenzivo v Gazi napada tudi cilje, povezane s šiitskim gibanjem Hezbolah v Libanonu. Izraelske sile so obenem v več krajih na zasedenem Zahodnem bregu izvedle nove racije, poroča katarska televizija Al Jazeera.

Vojaki so se medtem umaknili iz Dženina na severu Zahodnega brega. V protiteroristični operaciji, kot so jo opredelile okupacijske sile, je bilo od torka ubitih skupno 12 ljudi.

Salman Rushdie
Novice Salman Rushdie: V tem trenutku bi bila palestinska država podobna talibanskemu Afganistanu
Tanja Fajon
Novice Fajonova: Afrika plačuje ceno podnebnih sprememb
Ne spreglejte