SiolNET. Novice Svet
0,09

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Južnem Tirolskem in v Pirenejih smrtne žrtve zaradi plazu

0,09

termometer

plaz
Foto: Thinkstock

Snežni plaz na gori Gran Zebru na Južnem Tirolskem je danes zahteval dve smrtni žrtvi in eno hudo poškodovano osebo. Tudi v Pirenejih sta danes pod snežnim plazom umrla dva človeka, tretji je poškodovan, so sporočili reševalci. 

Tretjo osebo na Južnem Tirolskem, to je na 3.851 metrov visoki gori pod seboj prav tako pokopala snežna masa, so hudo poškodovano z reševalnim helikopterjem odpeljali v bolnišnico v italijansko mesto Trento. V reševanje zasutih so bili vključeni gorski reševalci, gasilci, karabinjerji ter dva reševalna helikopterja.

Gre za tri avstrijske državljane, domnevno doma s Tirolskega. Oseba, ki je hudo poškodovana, je ženska. Trojica turnih smučarjev se je po običajni poti vzpenjala na goro, na zelo strmem in s snegom pokritem pobočju pa so očitno sprožili plaz.

Dva mrtva, tretji poškodovan

Nesreča v Pirenejih se je zgodila v dolini Aran. Gasilci so sporočili, da so pod plazom našli tri ljudi, od tega sta bila dva človeka mrtva, tretji pa je huje poškodovan. Pri reševanju je pomagal tudi helikopter. Po navedbah gasilcev identiteta in narodnost žrtev za zdaj nista znani, so pa na območju opravljali znanstvene raziskave.

Poškodovanca so prepeljali v bolnišnici v Vielli, približno 300 kilometrov severozahodno od Barcelone.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin