Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Petek,
7. 9. 2018,
16.34

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

5

Natisni članek

Hrvaška požar jahta

Petek, 7. 9. 2018, 16.34

5 let, 7 mesecev

Na Hrvaškem zgorela megajahta, odjeknili eksploziji #video

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

5

Kanga

Ob obali Pelješca je zjutraj zagorela prestižna 41-metrska jahta. Na njej je bilo devet gostov in štirje člani posadke, ki so s spremljevalnim čolnom nepoškodovani zapustili gorečo ladjo. Požara jim še ni uspelo pogasiti, saj je zagorel naftni rezervoar.

Posadka dizajnerske jahte Kanga je okoli 8. ure sporočila, da na plovilu, ki je bilo pri otoku Mali Vratnik na jugovzhodnem delu polotoka Pelješac, gori.

Na kraj dogodka, 15 navtičnih milj od Dubrovnika, so kmalu prispeli gasilci, ki se še vedno borijo z ognjenimi zublji. Ti so že povsem uničili zgornji dve palubi, gasilci pa želijo preprečiti njen potop. Kapitan jahte, ki je plula pod malteško zastavo, je namreč dejal, da je na njej 40 ton dizelskega goriva. Na prizorišče prihaja ladijski vlačilec z dvema vodnima topovoma, ki bo pomagal trem plovilom z gasilci na krovu.

Pozno popoldne sta dve eksploziji poškodovali tri gasilce, ki so se lažje poškodovali in so jih odpeljali v domačo oskrbo. 

Akcijo gašenja koordinirajo pripadniki hrvaške službe za reševanje na morju, saj obstaja verjetnost onesnaženja morja z nafto. Zaenkrat do izliva nafte še ni prišlo.

Novice Na Hrvaškem zagorela luksuzna jahta #video

Dizajnerski in prestižen model Kanga priznane italijanske ladjedelnice Cerri Cantiere Navali so splavili šele letos. Izdelan je bil po naročilu ameriškega kupca, ki je z njim nameraval križariti tudi v polarnem morju.

Ali je bil ob izbruhu požara na jahti prisoten lastnik, ni znano.

Kanga | Foto: YouTube Foto: YouTube Poganjata ga dva dizelska motorja z močjo po 1.450 "konjev". Potovalna hitrost znaša deset vozlov, najvišja pa 16 vozlov. V rezervoar lahko natočijo 65 tisoč litrov dizelskega goriva, s katerim lahko prepluje 5.400 navtičnih milj.

Goreči gliser pri Krku
Novice Slovenca sta se z gorečega gliserja rešila s skokom v morje #video
Ne spreglejte