Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 10. 2018,
14.10

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,94

2

Natisni članek

Nemčija Köln ugrabitev policija

Ponedeljek, 15. 10. 2018, 14.10

5 let, 6 mesecev

Na glavni železniški postaji v Kölnu moški zajel talko #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,94

2

Na glavni železniški postaji v Kölnu je danes potekala večja policijska akcija, saj je moški v lekarni zajel talko. Policistom je talko po nekaj urah uspelo osvoboditi, napadalca so pridržali. Ugrabitelja, ki je bil huje ranjen, so reševalci morali oživljati, medtem ko je talka lažje ranjena. Tožilstvo je že zahtevalo preiskavo proti moškemu zaradi poskusa umora in telesne poškodbe.

V restavraciji na glavni železniški postaji v Kölnu je moški okoli poldneva odvrgel molotovko, pri čemer je 14-letnica utrpela hujše opekline. Moški je talko nato zajel in se skril v lekarno na postaji, je pojasnila predstavnica nemške policije.

V zameno za svobodo talke je ugrabitelj zahteval prost izhod, kovček in potovalno torbo ter izpustitev Tunizijke, so sporočili policisti, ki niso podali dodatnih pojasnil. Posebna enota policije je po približno dveh urah nato vdrla v lekarno in rešila talko.

Nemške oblasti ne izključujejo terorističnega ozadja

Predstavnica policije je dejala, da oblasti zaenkrat ne izključujejo terorističnega ozadja. "Preiskujemo v vse smeri," je pojasnila. Ugrabitelj je po poročanju nemških medijev dejal, da pripada skrajni skupini Islamska država (IS).

V okviru preiskave so policisti ugotovili, da je moški v lekarni na železniški postaji, kjer je držal talko, skladiščil plinske kartuše za kampiranje in vžigalno tekočino. Del najdenega materiala je bil med seboj povezan z lepilnim trakom.

Policisti so na kraju incidenta našli tudi dokumente 55-letnega Sirca, ki je imel dovoljenje za bivanje v Nemčiji do sredine leta 2021. Možje v modrem sumijo, da je ugrabitelj lastnik najdenih dokumentov.

Motiv napadalca še ni znan

Policija je sporočila, da niso prejeli nobenih namigov o domnevnem streljanju, o čemer so sicer poročali nekateri nemški mediji. Motiv ugrabitelja in njegova identiteta zaenkrat še nista znana.

Zaradi incidenta je bilo več ur zaprto širše območje Vroclavskega trga na zadnji strani glavne železniške postaje ter večji del postaje, začasno so odpovedali tudi vse vlake. Železniški promet je pozno popoldne ponovno stekel.

Ne spreglejte