Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 9. 2015,
9.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

begunci migranti Dunaj

Torek, 1. 9. 2015, 9.40

6 let, 6 mesecev

Na Dunaju več kot tri tisoč beguncev, v Budimpešti zaprli železniško postajo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na dunajsko železniško postajo Westbahnhof je v ponedeljek iz Madžarske pripotovalo 3650 beguncev. Od teh je le šest Afganistancev zaprosilo za azil, preostali so pot nadaljevali v smeri Nemčije.

Naval beguncev v Avstrijo iz Madžarske se je sprožil v ponedeljek, ko so madžarske oblasti migrantom prenehale preprečevati pot iz države. Potem ko so se na večjih železniških postajah v Budimpešti policisti umaknili, se je na stotine migrantov vkrcalo na vlake proti Nemčiji in Avstriji.

Na Bavarsko prispelo 400 beguncev V ponedeljek jih je na Dunaj prispelo 3650, od katerih so praktično vsi nadaljevali potovanje v smeri Salzburga in Nemčije. Z Bavarske so v ponedeljek zvečer poročali o prihodu približno 400 beguncev. Od teh se jih je skoraj polovica izkrcala že v Rosenheimu blizu meje z Avstrijo, kjer so jih registrirali, polovica pa jih je odpotovala proti Münchnu.

V Nemčiji se sicer pripravljajo na nove prihode. Iz Salzburga je glede na navedbe avstrijske policije na poti proti Nemčiji približno 2000 migrantov. Okrog 200 so jih medtem na Češkem odstranili z vlakov v smeri Nemčije. Odpeljali so jih v začasne nastanitve v mestih Breclav in Hodonin.

Nemčija je pred dnevi za sirske državljane prekinila izvajanje dublinske uredbe, v skladu s katero mora prosilce za azil obravnavati tista država članica EU, v kateri so vstopili v Unijo.

Madžari zaprli glavno železniško postajo Madžarske oblasti pa so medtem danes, ko je na stotine migrantov znova skušalo priti na vlake proti Avstriji in Nemčiji, izpraznile glavno železniško postajo. "Do nadaljnjega noben vlak ne bo odpeljal s postaje Keleti niti pripeljal nanjo, zato vse prosimo, da postajo zapustijo," se glasi obvestilo na postaji.

Policija je začela ljudi izganjati s postaje, kjer je tudi naš novinar Srdjan Cvjetović. Povedal je, da se migranti izgonu niso upirali. Zdaj se nahajajo pred postajo kjer sicer protestirajo, a so za zdaj mirni.

Ne spreglejte