SiolNET. Novice Svet
0,21

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Bahamih si lahko oddahnejo, Humberto jim bo očitno prizanesel

0,21

termometer

Orkan Dorian na Bahamih
Orkan Humberto se krepi, vendar se pomika stran od Bahamov in ZDA. Foto: Reuters

Tropsko neurje Humberto se je v nedeljo v Atlantskem oceanu okrepilo v orkan prve kategorije, vendar pa se ta že pomika stran od ZDA in Bahamov, so sporočili iz ameriškega nacionalnega centra za orkane. Humberto z vetrovi s hitrostjo do 120 kilometrov na uro je trenutno okoli 1.260 kilometrov zahodno od Bermudov in se počasi pomika proti severovzhodu.

Po navedbah centra Humberto ne predstavlja več nevarnosti za Bahame in ZDA, se bo pa najverjetneje še krepil. Kot kaže, so Bermudi na njegovi poti, a ni jasno, kako bo orkan vplival nanje.

Orkan Dorian Novice Za Dorianom Bahame doseglo še tropsko neurje Humberto

Na Bahamih se očitno ne bo ponovila zgodba z orkanom Dorian

Humberto je tako očitno prizanesel Bahamom, ki jih je pred dvema tednoma opustošil orkan Dorian. Ta orkan pete kategorije je z zemljo zravnal celotna naselja, uničil električno napeljavo, poplavljal letališča in na obalo naplavil številna plovila.

Orkan Dorian je na Bahamih z zemljo zravnal celotna naselja. Orkan Dorian je na Bahamih z zemljo zravnal celotna naselja. Foto: Reuters

Po najnovejših podatkih je Dorian na Bahamih zahteval najmanj 52 življenj. Oblasti svarijo, da bi utegnilo število žrtev še narasti, saj še vedno pogrešajo okoli 1.300 ljudi. Pomoč jih potrebuje najmanj 15 tisoč ljudi.

Orkan Dorian Novice Po orkanu Dorian na Bahamih pogrešajo še 1.300 ljudi

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin