Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Sreda,
22. 8. 2018,
16.57

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,84

7

Natisni članek

Kay Longstaff Ladja križarka Jadran

Sreda, 22. 8. 2018, 16.57

5 let, 8 mesecev

Opita Britanka naj bi s križarke skočila sama

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,84

7

Kay Longstaff s posadko fregate Cavtat, ki jo je po 10 urah potegnila iz morja | Kay Longstaff s posadko fregate Cavtat, ki jo je po 10 urah potegnila iz morja. | Foto Obalna straža, Luška kapitanija Reka

Kay Longstaff s posadko fregate Cavtat, ki jo je po 10 urah potegnila iz morja.

Foto: Obalna straža, Luška kapitanija Reka

Vir blizu preiskave padca britanske turistke s križarke pri Malem Lošinju razkriva, da je 46-letna Kay Longstaff po prepiru s partnerjem Craigom Raymentom v morje skočila sama. Z njo sočustvuje tudi nekdanja Raymentova partnerica, ki pravi, da bi sama storila enako.

Britanska turistka Kay Longstaff, ki je po padcu z ladje Norwegian Star na rešitev v morju pri Malem Lošinju čakala 10 ur, naj bi s križarke skočila kar sama, je za hrvaški Jutarnji list dejal anonomni vir.

Uradna preiskava se je sicer sprva osredotočala na padec 46-letne Britanke s križarke. Po besedah vira blizu preiskave pa je neuradno Britanka kar sama skočila z 20 metrov višine, kar naj bi ujele tudi varnostne kamere.

Novice Britanka, ki je 10 ur preživela v morju: Srečna sem, da sem živa #video

Longstaffovo je iz morja v nedeljo rešila hrvaška obalna straža in jo odpeljala na pregled v vojaško bolnišnico v Pulju. Ko so ugotovili, da razen nekaj modric težjih poškodb ni dobila, so jo zaradi stresa za 24 ur premestili na zaprti oddelek psihiatrije splošne bolnišnice v Pulju. V ponedeljek popoldne so jo odpustili in je odpotovala v Benetke.

Pred skokom sta se s partnerjem sporekla

Anonimni vir je za Jutarnji še dejal, da je Longstaffova policiji med zaslišanjem zatrjevala, da je s križarke padla, ne skočila. Priznala jim je, da je pijana in čustveno ranjena sedela na robu ladje in zaradi njenega zibanja padla v morje. A njene trditve se ne skladajo z neuradnimi ugotovitvami preiskovalcev, ti so na podlagi varnostnih kamer in izjav prič ugotovili, da je poskušala narediti samomor.

Norwegian Star | Foto: Thomas Hilmes/Wikimedia Commons Foto: Thomas Hilmes/Wikimedia Commons Preiskovalci so neuradno ugotovili še, da je Longstaffova pol ure pred nesrečnim dogodkom spila pet močnih alkoholnih napitkov. Pod vplivom alkohola je bil tudi njen partner Craig Rayment, s katerim sta se huje sporekla. Prav na sobotni večer je partner praznoval svoj rojstni dan.

Britanko takoj po rešitvi zanimali stroški reševanja

Da ne gre za nesrečni dogodek padca z ladje, potrjuje tudi podatek, da je Longstaffova torbico z dokumenti, med katerimi je bil tudi potni list, odložila na tla. Zaradi tega so na ladji sploh posumili, da gre za pogrešano osebo. Po besedah poveljnika fregate Cavtat, ki je rešila Britanko, je ta po tem, ko je prebolela prvi šok, najprej začela spraševati o stroških reševanja. Lovro Orešković ji je odgovoril, naj je to ne skrbi.

Norwegian Star
Novice Britanka na Jadranu padla z ladje in v morju preživela vso noč

Se je pa 46-letna Longstaffova danes v Benetkah že srečala s svojim partnerjem in družino.

Kay Longstaff | Foto: Obalna straža, Luška kapitanija Reka Foto: Obalna straža, Luška kapitanija Reka Britanskim medijem se je oglasila tudi nekdanja Raymentova žena Kelly Raymont, ki je dogodek komentirala z besedami: "Če bi bila jaz z njim na ladji, bi tudi hotela pobegniti z nje. Rayment je pod vplivom alkohola nemogoč in na križarjenju recept za katastrofo. Lahko si predstavljam, kako se je počutila Longstaffova," je dejala za britanski Mirror.

Ne spreglejte