SiolNET. Novice Svet
1,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nove podrobnosti, zadel je gradbeni oder: "Povsod je bila kri"

1,90

termometer

Hrvaški mediji so sprva poročali, da je v središču Zagreba 21-letnemu mladeniču z nedokončane zgradbe, ki jo obnavljajo, na glavo padla opeka, medtem ko se je sprehajal po eni izmed ulic. Po zadnjih podatkih pa je zgodba dobila preobrat. Kot je za RTL povedala tiskovna predstavnica zagrebške policijske uprave Marija Goatti, so na kraju opravili preiskavo, ki je pokazala, da vzrok za nesrečo ni bila opeka. Mladenič je vozil električni skiro in pri tem ni nosil ustrezne zaščitne čelade. Z glavo je zadel gradbeni oder, ki je bil postavljen na pločniku.

Oder ima urejeno dovoljenje, mladenič pa se je lažje poškodoval, je še povedala Goattijeva.

Kmalu po nesreči je na kraj prispelo reševalno vozilo, mladeniča so našli s poškodbami glave, ki pa niso bile hude. "Povsod je bila kri," je na družbenih omrežjih zapisala in opisala dogajanje Zagrebčanka Lara Culović, ki je poškodovanemu mladeniču tudi priskočila na pomoč.

Culovićevo je pozneje poklicala policija, sama pa je mislila, da ji bo morala povedati podrobnosti o tem, kaj se je zgodilo, a ni bilo tako. Policist ji je razložil, kako deluje delovni oder in da z njega težko padejo stvari. Potem ko ji je zadevo pojasnil, je Culovićevi namignil, da se lažne izjave pravno kaznujejo, saj ni mogla biti prepričana, da je nesreči botrovala opeka, je za Jutarnji list povedala Lara.

"Fantu pred mano na Branimirjevi ulici je opeka padla neposredno na glavo in mu jo popolnoma odprla. Kri je kapljala povsod. To so fotografije, ki sem jih lahko posnela malo pozneje kot opozorilo vsem vam. Lahko bi bila jaz, lahko bi bil ti. V šoku sem poskušala krvavitev ustaviti z roko, dokler ni izvlekel brisače," je na družbenem omrežju zapisala Zagrebčanka.

Omenila je še, da je poklicalo reševalce in vzelo številko ter da je z mladeničem v stiku. Ta ni želel, da ostane z njim, in se ji je zahvalil. Kot je zapisala, se zdaj počuti krivo, ker ni ostala. Fant naj bi bil pri zavesti ves čas, ni mu bilo slabo, ampak je bil zmeden. Kot je še zapisala, ga je posedla, da ne bi stal, ko je čakal na prvo pomoč, poroča Index.

prometna nesreča Novice Umrl po trčenju v drevo

Mladeniča so oskrbeli na urgenci in se počuti dobro

Dekle je zapisalo še, da je z mladeničem govorilo tudi po tem, ko so ga odpeljali z reševalnim vozilom. Zahvalil se je za pomoč in rekel, da je ostal v bolnišnici in da so ga najprej oskrbeli na urgenci.

V zapisu je bila jezna tudi na mesto Zagreb, ki ni ustrezno zavarovalo delovnih odrov, zato se ji zdi to, kar se je zgodilo, neverjetno. Opozorila je, da mesto ostaja nevaren kraj za pešce, kolesarje in vse druge udeležence prometa. Prosila je vse, predvsem tiste, ki hodijo po omenjeni ulici, da pazijo nase.

eksplozija, Bolgarija, tovarna orožja Novice Najmanj trije mrtvi po eksploziji v bolgarski tovarni orožja

"Prenova zasebnih objektov ni v pristojnosti mesta"

"Preverjamo, ali gre za ustrezno zavarovano gradbišče, prenova zasebnih objektov ni v pristojnosti mesta," je povedal podžupan mesta Zagreb Luka Korlaet in dodal, da po njegovem vedenju ni šlo za organizirano prenovo stavbe v popotresni obnovi ter da se mesto trudi, da z nekaterimi ukrepi zmanjšuje tveganje za takšne nesreče.

eksplozija, Nemčija, dezodorant Novice Zaradi prižiganja dezodorantov bi vse tri lahko umrle padec na tračnice, vlak, Buenos Aires Novice Čudežno preživetje moškega, ki je padel pod vlak #video BMW policija Novice Policista trčila v vozilo, ki sta ga lovila. Pripeljalo je iz nasprotne smeri.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin